18Αύγουστος2019

Αρχική ΕλΕΜ Τι επιδιώκουμε Εκλογική Διακήρυξη 2006

Εκλογική Διακήρυξη 2006

Συνάδελφε,

Η ΕλΕΜ είναι συνδικαλιστική κίνηση ανεξάρτητη από κομματικές παρατάξεις, συμφέροντα και κατεστημένα, οργανωμένη πανελλαδικά με Δημοκρατικές δομές και διαδικασίες.

Ιδρύθηκε το 1994 από μάχιμους ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς του Πειραιά με επικεφαλής τον Αρχιτέκτονα Θεόδωρο Σεραφίδη και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση αυξάνει το ποσοστό της. Η συνεχής εκλογική άνοδος της ΕλΕΜ, της επέτρεψε να οργανωθεί πανελλαδικά και παρά τον αναμενόμενο πόλεμο που δέχθηκε από το κομματικό κατεστημένο του ΤΕΕ, άσκησε πίεση ώστε να στραφεί το ΤΕΕ στα καθημερινά επαγγελματικά προβλήματα και να επιτύχει αρκετούς από τους στόχους:

  • Από 01-01-2007 αύξηση 100% των αμοιβών μελετών-επιβλέψεων ιδιωτικών έργων με ετήσια αναπροσαρμογή.
    Με θετικό τρόπο αντιμετώπισε το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και το Υπουργείο Οικονομικών το θέμα της αναδιάρθρωσης των αμοιβών των μηχανικών, που αποτελούσε χρόνιο αίτημα του τεχνικού κόσμου της χώρας, αφού οι αμοιβές τους ήταν καθηλωμένες εδώ και 17 χρόνια.
  • Ζητήματα όπως ο Νέος Τρόπος Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών, το Μητρώο Κατασκευαστών Ιδιωτικών Έργων, η Ποινικοποίηση του επαγγέλματος, Ανεργία-Αμοιβές για κάθε εργασία (συμβόλαια, πίνακες αναλογισμού, τοπογραφικά, κ.λ.π.), Αναδιοργάνωση Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε., Γραφειοκρατία, Πολεοδομικά Γραφεία έχουν τεθεί για πρώτη φορά σε ουσιαστικό διάλογο στα όργανα.

Το ΤΕΕ, σύμβουλος του κράτους, επαγγελματικός φορέας 100.000 μηχανικών με Περιφερειακά Τμήματα, με δεκάδες υπαλλήλους και με ετήσια έσοδα 34.000.000 Ευρώ!!! πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του στην επίλυση των προβλημάτων των μηχανικών, χωρίς να αποτελεί μηχανισμό "μισθοφορικών στρατών" για την εξυπηρέτηση διαπλεκόμενων ομάδων ή κομμάτων. Το 70% των εσόδων προέρχεται από τους ελεύθερους επαγγελματίες με μηδενική ανταποδοτικότητα και κατασπαταλάται ασύστολα. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι οι οικονομικοί στυλοβάτες του ΤΕΕ και πρέπει να κατέχουν την πλειοψηφία στη διοίκηση. Πρέπει να ανατραπεί επιτέλους ο σημερινός, παράλογος συσχετισμός δυνάμεων που έχει παραδώσει εδώ και χρόνια το ΤΕΕ σε ομάδες κομματικών εγκάθετων, εν πολλοίς ασχέτων με τα πραγματικά προβλήματα των μηχανικών.

Ανυποχώρητη θέση της ΕλΕΜ είναι η πάταξη του ΑΘΕΜΙΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ από δημοσίους υπαλλήλους, αποφοίτους των Τ.Ε.Ι. και από κάθε λογής αεριτζήδες που τα τελευταία χρόνια διογκώθηκε επικίνδυνα.

Συνάδελφε Ελεύθερε Επαγγελματία,

Στις προσεχείς εκλογές 26/11/2006 με τη ψήφο σου η ΕλΕΜ θα κάνει την έκπληξη! και θα παρέμβει δυναμικά στο ΤΕΕ για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων των μηχανικών.

Υποστήριξε τον εαυτό σου.

Ψήφισε ΕλΕΜ

Η Αποχή συντηρεί το κατεστημένο του ΤΕΕ