18Αύγουστος2019

Αρχική ΕλΕΜ Τι επιδιώκουμε Εκλογική Διακήρυξη 2003

Εκλογική Διακήρυξη 2003

Συνάδελφε,

Η ΕλΕΜ είναι συνδικαλιστική κίνηση μελετητών και κατασκευαστών ιδιωτικών και δημοσίων έργων ανεξάρτητη από κομματικές παρατάξεις, συμφέροντα και κατεστημένα, οργανωμένη πανελλαδικά με Δημοκρατικές δομές και διαδικασίες.

Τα μέλη της ΕλΕΜ είναι  ΜΑΧΙΜΟΙ ανιδιοτελείς μηχανικοί που πιστεύουν ότι μπορούν να αλλάξουν πολλά στο ΤΕΕ, αρκεί να υπάρχουν συνάδελφοι να τα υποστηρίξουν δυναμικά. Κόντρα στο ρεύμα των καιρών, οι ελεύθεροι επαγγελματίες βασιζόμενοι στην αξία της προσωπικής εργασίας, αφιερώνουν μεγάλο κομμάτι της ζωής τους σε αυτήν και επιδιώκουν ένα καλύτερο αύριο σε έναν καλύτερο κόσμο.

Το ΤΕΕ σύμβουλος του κράτους, επαγγελματικός φορέας 100.000 μηχανικών με περιφερειακά τμήματα, με δεκάδες υπαλλήλους και με έσοδα 33.000.000 Ευρώ!!! πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του στην επίλυση των προβλημάτων των μηχανικών, χωρίς να αποτελεί μηχανισμό «μισθοφορικών στρατών» για την εξυπηρέτηση διαπλεκόμενων ομάδων ή κομμάτων. Το 70% των εσόδων προέρχεται από τους ελεύθερους επαγγελματίες με μηδενική ανταποδοτικότητα και κατασπαταλάται ασύστολα. Ο προϋπολογισμός για τη χρήση 2004 προβλέπεται να έχει έσοδα ύψους 33.092.175 Ευρώ, έξοδα 33.092.175 Ευρώ και τα βασικά κονδύλια εσόδων είναι:

- Ποσοστά από οικοδομές 500.000 Ευρώ.
- Ποσοστά από εργολαβίες (2%) 1.935.000 Ευρώ.
- Ποσοστό από μελέτες και επιβλέψεις (2%) 15.050.000 Ευρώ.
- Έσοδα από συνδρομές 6.866.000 Ευρώ.

Τελευταία πρόκληση από τις παρατάξεις ΠΑΣΚ, ΔΚΜ και της μικρής ΔΕΜ που εδώ και χρόνια (ελέω μεγάλων παρατάξεων) διαχειρίζεται τα οικονομικά του ΤΕΕ, αποτελεί η πρόταση τους για «αύξηση των συνδρομών κατά 25%» που την ονόμασαν «επικαιροποίηση συνδρομών».

Στη συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας στις 1-11-2003 που διεξήχθη στο πολυτελές ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» (το ΤΕΕ είχε αίθουσα) παρουσία περίπου 80 αντιπροσώπων (από τους 200) οι ανωτέρω παρατάξεις ψήφισαν την επικαιροποίηση!!! Επακολούθησε Λουκούλλειο γεύμα στο οποίο οι συζητήσεις περιστρέφονταν γύρω από τις αμετανόητες παρατάξεις π.χ. ΕλΕΜ που αρνήθηκαν την αύξηση και δεν συνειδητοποιούν την ανάγκη  προσλήψεων μερικών ακόμα εκατοντάδων αργόμισθων, μερικών  ακόμα εκατοντάδων ταξιδιών π.χ. στην Τυνησία για το Διεθνές συνέδριο «Φέρων οργανισμός καλύβας από άχυρα». Χωρίς την αύξηση πώς θα πληρώσουν τους ψηφοφόρους τους, προς τους οποίους κάνουν δεκάδες ρουσφέτια με ημερίδες, συνέδρια, συμμετοχή σε εκδόσεις, έμμεσες διαφημίσεις εταιριών τους κ.λ.π.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι η πλειοψηφία των μηχανικών και πρέπει να κατέχουν την πλειοψηφία στην διοίκηση του ΤΕΕ. Πρέπει να ανατραπεί επιτέλους ο σημερινός, παράλογος συσχετισμός δυνάμεων, που έχει παραδώσει εδώ και χρόνια το Τ.Ε.Ε. σε ομάδες δημοσίων υπαλλήλων ή κομματικών εγκάθετων εν πολλοίς ασχέτων με τα πραγματικά προβλήματα των μηχανικών.

Οι κατεστημένες παρατάξεις στο ΤΕΕ αγνοώντας την συντριπτική πλειοψηφία των μηχανικών υποστηρίζουν ως υποψήφιο ΠΡΟΕΔΡΟ δημόσιο υπάλληλο!!!

Από το σύνολο των μηχανικών μόνο το 25% είναι δημόσιοι υπάλληλοι.

Η ΠΑΣΚ υποστηρίζει πανεπιστημιακό  δημόσιο υπάλληλο.

Η ΔΚΜ υποστηρίζει υψηλόβαθμο δημόσιο υπάλληλο του ΟΣΚ.

Η ΔΕΜ υποστηρίζει υψηλόβαθμο δημόσιο υπάλληλο της ΕΡΓΟΣΕ. Και έπεται συνέχεια!

Είναι αυτονόητο ότι πρόεδρος των 100.000 μηχανικών δε μπορεί  να είναι  δημόσιος υπάλληλος.

Η ΕλΕΜ με τη βοήθεια σου  και την ψήφος σου θα τους αλλάξει τα σχέδια.

Οι εκλογές στο Επιμελητήριο δεν αποτελούν ούτε ζύμωση για τις εθνικές εκλογές, ούτε προίκα για τα πολιτικά κόμματα, ούτε ευκαιρία για εύκολο χρήμα.

Όσο οι μηχανικοί παρασύρονται και ψηφίζουν με κομματικούς συνειρμούς στο Τ.Ε.Ε. θα διοικούν κομματικές ή διαπλεκόμενες ομάδες.

Συνάδελφε,

Η ΕλΕΜ ιδρύθηκε το 1994 από τον Αρχιτέκτονα Θεόδωρο Σεραφίδη και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση υπερδιπλασιάζει το ποσοστό της. Το 1994 έλαβε 1%, το 1997 έλαβε 2,4% και στις εκλογές του 2000 ανέβηκε στο 4,2%. Στις προσεχείς εκλογές 30/11-2003 με την ψήφο σου η ΕλΕΜ θα κάνει την έκπληξη! και θα παρέμβει δυναμικά στο ΤΕΕ για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων των μηχανικών.

Η συνεχής εντυπωσιακή εκλογική άνοδος της ΕλΕΜ, της επέτρεψε, παρά τον αναμενόμενο πόλεμο που δέχθηκε, να επιτύχει μερικούς στόχους:

- Ξεκίνησε επιτέλους ο διάλογος για τα προβλήματα που αφορούν την ουσία της καθημερινής άσκησης του ελεύθερου επαγγέλματος, χάρη στην προτροπή και επίμονη πίεση μέσα από τους φορείς του Τ.Ε.Ε.

- Ζητήματα όπως οι Αμοιβές, ο Νέος Τρόπος Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών, το Μητρώο Κατασκευαστών Ιδιωτικών Έργων και οι Μελέτες Δημοσίων Έργων έχουν τεθεί για πρώτη φορά σε ουσιαστικό διάλογο στα όργανα.

- Πετύχαμε την Σύσταση και λειτουργία Γραφείου Γ.Ο.Κ. και Πολεοδομικών Εφαρμογών στο ΤΕΕ, με τηλεφωνική και ηλεκτρονική εξυπηρέτηση. (Τηλ. γραφείου ΤΕΕ 210 3291263-4-5)
- Διεκδικήσαμε και αναλάβαμε την ευθύνη τριών Μόνιμων Επιτροπών-κλειδιά για τους Ελευθέρους Επαγγελματίες Μηχανικούς: Μ.Ε Γ.Ο.Κ. και Πολεοδομικών Εφαρμογών, Μ.Ε Μελετητών Ιδιωτικών Έργων και Μ.Ε Οικοδομικής Δραστηριότητας.

- Ειδικά για τα Δημόσια Έργα, καταγγείλαμε επανειλημμένως την κατάσταση που τείνει να παγιωθεί με τη συγκέντρωση όλων των έργων στις μεγάλες εταιρείες, με συνέπειες-πληγές για τον κλάδο των εργοληπτών, τον αποκλεισμό των μικρομεσαίων, την αδιαφάνεια στους διαγωνισμούς και την έλλειψη χρηματοδότησης.

- Ίδρυση και λειτουργία παραρτήματος ΤΣΜΕΔΕ στον Πειραιά. Τηλ. 210-4130812

- Στη σελίδα της ΕλΕΜ στο Ενημερωτικό Δελτίο του Τ.Ε.Ε. θέτουμε ανοικτά και χωρίς ενδοιασμούς ζητήματα πρώτης προτεραιότητας για τους ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς καθώς και χρηστικές πληροφορίες, που είναι δύσκολο να αναζητηθούν.

Ανυποχώρητη θέση της ΕλΕΜ είναι η πάταξη του ΑΘΕΜΙΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ από δημοσίους υπαλλήλους, αποφοίτους των Τ.Ε.Ι και από κάθε λογής αεριτζήδες που τα τελευταία χρόνια διογκώθηκε επικίνδυνα.

Συνάδελφε,

Νέους στόχους θα πετύχουμε με την εκλογική δύναμη που ζητάμε να μας δώσεις στις επικείμενες εκλογές. Το ότι πετύχαμε να ανοίξει ο διάλογος για θέματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα, είναι για μας μόνο η αρχή.

Όλα τα μέτωπα παραμένουν ανοικτά:
- Δημόσια Έργα.
- Μισθωτοί και Νέοι Συνάδελφοι.
- Αναδιοργάνωση Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε.
- Γραφειοκρατία-Πολεοδομικά Γραφεία.
- Ποινικοποίηση του επαγγέλματος.
- Ανεργία - Αύξηση αμοιβών Αμοιβές για κάθε εργασία (συμβόλαια, πίνακες αναλογισμού, τοπογραφικά κ.λ.π)
- Πάταξη του Αθέμιτου ανταγωνισμού.


Η ΕλΕΜ δεν είναι δύναμη διαχείρισης, είναι δύναμη ρήξης.


ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ

Στις Εκλογές αυτές θα είμαστε μαζικά παρόντες.

Γιατί ποτέ κανείς δεν μας χάρισε τίποτα.

Γιατί κανείς δεν κέρδισε τίποτα χωρίς προσπάθεια.


Στήριξε την παράταξη σου. Ψήφισε ΕλΕΜ.