19Οκτώβριος2019

Αρχική ΕλΕΜ Τι επιδιώκουμε

Εκλογική Διακήρυξη 2000

Συνάδελφοι,

Στις εκλογές του Τ.Ε.Ε για την ανάδειξη των αιρετών οργάνων μπροστά στον καθένα από μας μπαίνει το δίλημμα: Η δράση του Τ.Ε.Ε θα περάσει επιτέλους στα χέρια των ιδίων των μηχανικών ή θα παραμένει έρμαιο των κομματικών παρατάξεων;

Θα αφήσουμε να συνεχιστεί η κομματική παρέμβαση ή η συνδιαλλαγή στα όργανα του Τ.Ε.Ε, σε συνδυασμό βέβαια με τη μόνιμη απομάκρυνση του από τα πραγματικά προβλήματα των μηχανικών αλλά και από τον ίδιο το ρόλο του ως Τεχνικού συμβούλου του κράτους;

Περισσότερα...

Εκλογική Διακήρυξη 2003

Συνάδελφε,

Η ΕλΕΜ είναι συνδικαλιστική κίνηση μελετητών και κατασκευαστών ιδιωτικών και δημοσίων έργων ανεξάρτητη από κομματικές παρατάξεις, συμφέροντα και κατεστημένα, οργανωμένη πανελλαδικά με Δημοκρατικές δομές και διαδικασίες.

Τα μέλη της ΕλΕΜ είναι  ΜΑΧΙΜΟΙ ανιδιοτελείς μηχανικοί που πιστεύουν ότι μπορούν να αλλάξουν πολλά στο ΤΕΕ, αρκεί να υπάρχουν συνάδελφοι να τα υποστηρίξουν δυναμικά. Κόντρα στο ρεύμα των καιρών, οι ελεύθεροι επαγγελματίες βασιζόμενοι στην αξία της προσωπικής εργασίας, αφιερώνουν μεγάλο κομμάτι της ζωής τους σε αυτήν και επιδιώκουν ένα καλύτερο αύριο σε έναν καλύτερο κόσμο.

Περισσότερα...

Για τους Νέους Μηχανικούς

Οι νεοεισερχόμενοι στο χώρο των Μηχανικών συνάδελφοι στοχεύουν στην επαγγελματική τους καταξίωση και προσδοκούν να λειτουργούν σε καθεστώς ίσων ευκαιριών για την προβολή και εφαρμογή της επιστημονικής τους γνώσης και κατάρτισης. Αντ’ αυτού συχνά αντιμετωπίζουν την ωμή πραγματικότητα της ένταξής τους σ’ ένα απαράδεκτο καθεστώς υπαλληλοποίησής τους και της επαγγελματικής τους δραστηριότητας. Η αξιοπρεπής παραμονή στο επάγγελμα του Μηχανικού, προϋποθέτει την κοινωνική αλληλεγγύη στο σώμα των Μηχανικών και την κατοχύρωση της Δημοκρατικής Αρχής των ίσων ευκαιριών στο νέο επαγγελματία Μηχανικό.

Περισσότερα...

Εκλογική Διακήρυξη 2006

Συνάδελφε,

Η ΕλΕΜ είναι συνδικαλιστική κίνηση ανεξάρτητη από κομματικές παρατάξεις, συμφέροντα και κατεστημένα, οργανωμένη πανελλαδικά με Δημοκρατικές δομές και διαδικασίες.

Ιδρύθηκε το 1994 από μάχιμους ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς του Πειραιά με επικεφαλής τον Αρχιτέκτονα Θεόδωρο Σεραφίδη και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση αυξάνει το ποσοστό της. Η συνεχής εκλογική άνοδος της ΕλΕΜ, της επέτρεψε να οργανωθεί πανελλαδικά και παρά τον αναμενόμενο πόλεμο που δέχθηκε από το κομματικό κατεστημένο του ΤΕΕ, άσκησε πίεση ώστε να στραφεί το ΤΕΕ στα καθημερινά επαγγελματικά προβλήματα και να επιτύχει αρκετούς από τους στόχους:

Περισσότερα...