18Αύγουστος2019

Αρχική ΕλΕΜ Θέσεις ΕλΕΜ - Δελτίο ΤΕΕ Εκλογές ΤΕΕ - Η δήλωση του Θεόδωρου Σεραφίδη στο δελτίου τύπου του ΤΕΕ

Εκλογές ΤΕΕ - Η δήλωση του Θεόδωρου Σεραφίδη στο δελτίου τύπου του ΤΕΕ

Όταν οι εκλογές του ΤΕΕ δεν λένε τίποτα σε 80.000 συναδέλφους, μόνο θετικό δεν μπορεί να κριθεί το αποτέλεσμα.... Όσο μεγαλύτερη η αποχή τόσο μεγαλύτερη η αποτυχία της διοίκησης του ΤΕΕ.Στο μικρό κόσμο των παρατάξεων που ελέω απέχοντων θα διοικήσουν εθελοτυφλώντας,η εκλογική διάτηρησητων κομμάτων της εξουσίας (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) επιβεβαιώνει δυστυχώς και αποδεικνύει τη διαχρονική, αναχρονιστική και εκβιαστική σχέση εξάρτησης μεταξύ εξουσίας και κοινωνίας. Η σημαντική αύξηση στις εκλογές τόσο σε ψήφους όσο και σε ποσοστό,που ανέδειξε σε τέταρτη δύναμη την ανεξάρτητη ΕλΕΜ, αποδεικνύει ότι οι υγιείς δημοκρατικές δυνάμεις της κοινωνίας των μηχανικών διψούν για όραμα και προκοπή. Η παράταξη μας πέτυχε ένα βήμα ακόμα.... κάποιοι θα το θεωρούσαν μεγάλη νίκη κόντρα στο ρεύμα των καιρών και των καιροσκόπων. Είναι γεγονός όμως ότι οι μηχανικοί, κυρίως της πραγματικής οικονομίας, δεν συναντηθήκαμε στις εκλογές!! 

-Το αύριο του ΤΕΕ προϋποθέτει το αύριο του λαού και της χώρας μας, που υπό αυτές τις συνθήκες, αποτελεί και το βασικό ζητούμενο. Για να υπάρξει αύριο πρέπει να υπάρξει σταθεροποίηση και ανάπτυξη και για να γίνουν αυτά πρέπει να αλλάξει το υπάρχον πολιτικό κατεστημένο των δύο ανίκανων και διεφθαρμένων κομμάτων 

και των φερεφώνων τους, που μας οδήγησαν εδώ. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, το ΤΕΕ με τους μηχανικούς, και όχι από πάνω, μπορεί να γίνει μοχλός ανάπτυξης αξιοποιώντας το επιστημονικό δυναμικό της χώρας.

Θεόδωρος Σεραφίδης