19Οκτώβριος2019

Αρχική ΕλΕΜ Θέσεις ΕλΕΜ - Δελτίο ΤΕΕ

Εκλογές ΤΕΕ - Η δήλωση του Θεόδωρου Σεραφίδη στο δελτίου τύπου του ΤΕΕ

Όταν οι εκλογές του ΤΕΕ δεν λένε τίποτα σε 80.000 συναδέλφους, μόνο θετικό δεν μπορεί να κριθεί το αποτέλεσμα.... Όσο μεγαλύτερη η αποχή τόσο μεγαλύτερη η αποτυχία της διοίκησης του ΤΕΕ.Στο μικρό κόσμο των παρατάξεων που ελέω απέχοντων θα διοικήσουν εθελοτυφλώντας,η εκλογική διάτηρησητων κομμάτων της εξουσίας (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) επιβεβαιώνει δυστυχώς και αποδεικνύει τη διαχρονική, αναχρονιστική και εκβιαστική σχέση εξάρτησης μεταξύ εξουσίας και κοινωνίας. Η σημαντική αύξηση στις εκλογές τόσο σε ψήφους όσο και σε ποσοστό,που ανέδειξε σε τέταρτη δύναμη την ανεξάρτητη ΕλΕΜ, αποδεικνύει ότι οι υγιείς δημοκρατικές δυνάμεις της κοινωνίας των μηχανικών διψούν για όραμα και προκοπή. Η παράταξη μας πέτυχε ένα βήμα ακόμα.... κάποιοι θα το θεωρούσαν μεγάλη νίκη κόντρα στο ρεύμα των καιρών και των καιροσκόπων. Είναι γεγονός όμως ότι οι μηχανικοί, κυρίως της πραγματικής οικονομίας, δεν συναντηθήκαμε στις εκλογές!! 

Περισσότερα...

Οι θέσεις της ΕλΕΜ για το ΤΣΜΕΔΕ

ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ

Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

Συνάδελφοι,  

Αν ο στόχος τους δεν είναι η εξόντωση του ελεύθερου επαγγελματία επιστήμονα και ειδικά του μηχανικού τότε έχουμε να κάνουμε με ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ.

 Είναι δυνατόν συνάδελφοι μέσα σε μία άνευ προηγουμένου καθολική οικονομική, κοινωνική και θεσμική κρίση να ζητάνε από τους ασφαλισμένους του ΤΣΜΕΔΕ, αφού πρώτα τους...


κατέκλεψαν τα αποθεματικά τους και τους κατέστησαν ανέργους να πληρώσουν νέους φόρους και διπλάσιες ή και τριπλάσιες ασφαλιστικές εισφορές και επειδή «ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΟΙΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ», να αποφασίζουν ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ και ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ, μέχρι και την ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ;

 

ΤΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ;

ΤΙ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;

 

Πως απάντησε ή απαντά σε όλα αυτά, η απερχόμενη πλέον πλειοψηφία της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, εκτός από κάτι ανακοινώσεις και μαγκιές της κακιάς ώρας αποφασισμένες μεταξύ τσιγάρου και ουισκιού ; Ποιες κατευθύνσεις έδωσε στα μέλη της στα συλλογικά όργανα του ΤΣΜΕΔΕ και του ΕΤΑΑ, όταν ακόμα και ο τελευταίος ψιλικατζής γνωρίζει ότι σε περιόδους κρίσης για να εισπράξει πρέπει να μειώσει και όχι να αυξήσει.        

 

Η ΕλΕΜ στο πλαίσιο του ΤΣΜΕΔΕ, με το μέλος της Μιχάλη Πουλάκη, στην θέση του Εκπρόσωπου των Ασφαλισμένων Μηχανικών στο ΔΣ του ΕΤΑΑ, έδωσε μάχη για το θέμα της αναστολής της αύξησης των εισφορών, η οποία κατέληξε στην παραίτησή του και κυρίως στις αποτελεσματικές μεγάλες κινητοποιήσεις των συναδέλφων του περασμένου εξαμήνου. Ωστόσο το αίτημα της αναστολής σήμερα πλέον είναι παρωχημένο. Στην σημερινή εξαθλίωση του επιστήμονα και ειδικότερα του Ελεύθερου Επαγγελματία Μηχανικού η ΕλΕΜ ζητά και θα παλέψει για την ΜΕΙΩΣΗ των ΕΙΣΦΟΡΩΝ, που είναι η μόνη ορθολογική απάντηση τόσο στην αδυναμία των ασφαλισμένων να καταβάλλουν τις παρούσες εισφορές όσο και στην ανάκαμψη των εσόδων του Ταμείου.

 

Στην ίδια βάση η ΕλΕΜ θα διεκδικήσει την ΑΠΑΛΟΙΦΗ των ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΩΝ στις οφειλόμενες εισφορές, οι οποίες δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση τόσο για τον ασφαλισμένο οφειλέτη όσο και για το Ταμείο.  

 

Η ΕλΕΜ θα παλέψει σε όλα τα μέτωπα για ίση μεταχείριση των ασφαλισμένων μηχανικών με τους ασφαλισμένους άλλων ταμείων, καταργώντας την υποχρεωτική ανοδική μετάβαση από κλίμακα σε κλίμακα, απαιτώντας την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ από τον ασφαλισμένο ελεύθερο επαγγελματία μηχανικό.

 

Η ΕλΕΜ απαιτεί την άμεση ενεργοποίηση του ΚΛΑΔΟΥ ΕΙΔΙΚΩΝ (ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ) ΠΑΡΟΧΩΝ του ΤΣΜΕΔΕ, ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της ανεργίας και της Υγειονομικής Περίθαλψης συναδέλφων. Θα παλέψουμε για την Βασική Υγειονομική Περίθαλψη των μηχανικών ανεξάρτητα της εισφοροδοτικής τους κατάστασης, γιατί ο μηχανικός για να ξοφλήσει τα οφειλόμενά του στο Ταμείο πρωτίστως πρέπει να είναι ζωντανός και υγιής. Το ίδιο θα προσπαθήσουμε για την απεμπλοκή της θεώρησης από τις εφορίες του μπλόκ των Αποδείξεων Παροχής Υπηρεσιών από την ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ,πράγμα που δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο, καθώς ο ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός που οφείλει στο Ταμείο δεν μπορεί να δουλέψει και αναγκάζεται να προσφεύγει σε «μαύρες» λύσεις με επιπτώσεις και στο μέτωπο της φοροδιαφυγής. Εν ολίγοις, ΑΠΟ ΑΝΕΡΓΟ, ΑΡΡΩΣΤΟ Ή ΠΕΘΑΜΕΝΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.  

 

Για την Τράπεζα Αττικής η θέση μας είναι σταθερή, θέλουμε μια ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ, όπως ο παράλογος δανεισμός των κομμάτων που αποτελεί σκάνδαλο. Η Τράπεζα Αττικής θα μπορούσε να αποτελέσει έναν μοναδικό αναπτυξιακό μοχλό της ελληνικής οικονομίας. Την δυνατότητα αυτή της την προσφέρουν οι μηχανικοί, αφού με τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ ανακεφαλαιοποιείται και διατηρεί ακόμα την ανεξαρτησία της. Στην βάση αυτή η ΕλΕΜ ζητά από την Τράπεζα Αττικής την ουσιαστική δανειακή στήριξη της δημιουργίας εργασίας από τους μηχανικούς (ανάπτυξη επιχειρηματικότητας) και τη δανειακή στήριξη όσων οφείλουν στο ΤΣΜΕΔΕ.

 

Τέλος η ΕλΕΜ θα συνεχίσει να καταγγέλλει την λεηλασία του ΤΣΜΕΔΕ και δεν θα σταματήσει να διεκδικεί με κάθε τρόπο την επιστροφή του κλεμμένου αποθεματικού και των οφειλομένων από το κράτος στο Ταμείο που συνολικά υπερβαίνουν τα 3,3 δις €, ποσόν που μαζεύτηκε από το υστέρημα των συναδέλφων και ΜΟΝΟ εδώ και 50 χρόνια.

 

ΕλΕΜ 

 

Θέσεις και δραστηριότητες

Οι θέσεις και οι δραστηριότητες μας μέσα από το Ενημερωτικό Δελτίο του ΤΕΕ

Περισσότερα...

Θέσεις ΕλΕΜ για την ανάπτυξη

Προώθηση της εργασίας των μηχανικών και της 

οικονομικής αναπτύξεως της χώρας

Η γενικευμένη επίθεση κατά των μηχανικών

Μέσα σε συνθήκες παρατεταμένης οικονομικής κρίσεως, οικονομικού πολέμου και σε ένα κατακλυσμό πολιτικών εξελίξεων στην οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας, το επάγγελμα του μηχανικού καταρρέει ενώ πλειοψηφία των μηχανικών αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υπέρογκες πλέον ασφαλιστικές υποχρεώσεις και είναι ανασφάλιστη.  Ο κόσμος των μηχανικών δέχεται μία αήθη επίθεση από τις καθεστηκυίες δυνάμεις εις όλα τα επίπεδα:

Περισσότερα...

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ;;;

4o Δημοσίευμα.....

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ;;;

ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ

ΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥΣ; 

To Κράτος με τη μείωση των εσόδων του;

Ο Πολίτης με την προχειρότητα & επικινδυνότητα των μελετών-κατασκευών;

Ο Μηχανικός με την υποβάθμιση του επιστημονικού & βιοτικού του επιπέδου;

Το 1995 το κράτος «έχοντας υπόψη ... ....4) την ανάγκη εξεύρεσης των ελαχίστων εσόδων των........ εν γένει επιτηδευματιών που εκτελούν οποιαδήποτε επιμέρους εργασία σε ανεγειρόμενες οικοδομές...... κατά τρόπο αντικειμενικό» (Απόσπασμα από την κοινή απόφαση των υπουργών οικονομικών και ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ) προσδιόρισε τα υποχρεωτικά ελάχιστα ποσά των εν γένει επιτηδευματιών στο Ε.Κ.Κ.Ο -(Ελάχιστο κόστος κατασκευής οικοδομών), (εκτός των μηχανικών που υπήρχαν ήδη οι ελάχιστες αμοιβές).

Περισσότερα...