22Αύγουστος2019

Αρχική ΕλΕΜ Ποιοί Είμαστε Σεραφίδης Θεόδωρος

Σεραφίδης Θεόδωρος

Ο Θεόδωρος Σεραφίδης είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός, απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πτυχιούχος Τεχνολόγος Πολ. Μηχανικός Δομ. Έργων.
Είναι γόνος οικογένειας από τον Πόντο, γεννήθηκε και μεγάλωσε στις προσφυγικές παραγκουπόλεις της Δραπετσώνας. Συμμετείχε στα γεγονότα του Πολυτεχνείου και από τα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας διαπίστωσε την απομάκρυνση των συνδικαλιστικών κομματικών παρατάξεων από τα καθημερινά βασανιστικά προβλήματα των επιστημόνων πολιτών μηχανικών και διαφοροποιήθηκε από τις επίσημες συνδικαλιστικές κομματικές παρατάξεις.  


Προσπάθησε να οργανώσει συνδικαλιστικά τους ελεύθερους επαγγελματίες σε αντιστοιχία με την εδώ και χρόνια συνδικαλιστική οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων ΕΜΔΥΔΑΣ.

Ιδρυτικός μέλος και μετέπειτα πρόεδρος του συλλόγου ελευθέρων επαγγελματιών Πειραιά. Ίδρυσε στο Τ.Ε.Ε την ανεξάρτητη κίνηση των Ελεύθερων Επαγγελματιών Μηχανικών–ΕλΕΜ, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει ανοδική πορεία και αντιστρόφως ανάλογη της μικρής της εκλογικής δύναμης συνδικαλιστική δράση.

Εκλέγεται μέλος της Δ.Ε τα τελευταία χρόνια και πρωτοστατεί ώστε να αναδειχθούν τα προβλήματα των ελευθέρων επαγγελματιών (μειοψηφία στη Δ.Ε) και να δρομολογηθούν λύσεις όπως η αύξηση των αμοιβών, ποινικοποίηση, πολεοδομίες, πολυνομοθεσία, γραφειοκρατία, κ.λ.π

Η επίμονη συνεχής και ανιδιοτελής δράση του, τα τελευταία χρόνια είναι εγγύηση και για την περαιτέρω ανάδειξη και επίλυση των οξυμένων προβλημάτων των μηχανικών.