19Οκτώβριος2019

Αρχική ΕλΕΜ Ποιοί Είμαστε
elem_logo_02_small

Η ΕλΕΜ

H ΕλΕΜ ιδρύθηκε στη Αθήνα το 1994, είναι ανεξάρτητη κίνηση μελετητών και κατασκευαστών ιδιωτικών και δημοσίων έργων έξω από κομματικές παρατάξεις, συμφέροντα και κατεστημένα.


Τα μέλη της ΕλΕΜ είναι μηχανικοί άφθαρτοι και ρομαντικοί που ελπίζουν ότι μπορούν να αλλάξουν πολλά στο Τ.Ε.Ε. αρκεί να υπάρχουν μηχανικοί να τα υποστηρίξουν δυναμικά. Κόντρα στο ρεύμα των καιρών, οι ελεύθεροι επαγγελματίες θεωρούν την εργασία ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, αφιερώνουν μεγάλο κομμάτι της ζωής τους σε αυτήν και αναζητούν ένα καλύτερο αύριο, σε έναν καλύτερο κόσμο.

Περισσότερα...

Σεραφίδης Θεόδωρος

Ο Θεόδωρος Σεραφίδης είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός, απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πτυχιούχος Τεχνολόγος Πολ. Μηχανικός Δομ. Έργων.
Είναι γόνος οικογένειας από τον Πόντο, γεννήθηκε και μεγάλωσε στις προσφυγικές παραγκουπόλεις της Δραπετσώνας. Συμμετείχε στα γεγονότα του Πολυτεχνείου και από τα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας διαπίστωσε την απομάκρυνση των συνδικαλιστικών κομματικών παρατάξεων από τα καθημερινά βασανιστικά προβλήματα των επιστημόνων πολιτών μηχανικών και διαφοροποιήθηκε από τις επίσημες συνδικαλιστικές κομματικές παρατάξεις.  


Προσπάθησε να οργανώσει συνδικαλιστικά τους ελεύθερους επαγγελματίες σε αντιστοιχία με την εδώ και χρόνια συνδικαλιστική οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων ΕΜΔΥΔΑΣ.

Περισσότερα...

nikolaou

Νικολάου Γεώργιος

Αρχιτέκτων (1981), Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1955.
Εκ των ιδρυτών της ΕλΕΜ και του Συλλόγου Μηχανικών & Αρχιτεκτόνων Πειραιά, Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ). Ελεύθερος Επαγγελματίας, μαζί με τον αδελφό του Νίκο, συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση διατηρώντας Τεχνικό Γραφείο στον Πειραιά που ασχολείται με μελέτες και κατασκευές ιδιωτικών έργων.

Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. του οποίου είναι άμισθος Τεχνικός Σύμβουλος από το 1992. Παντρεμένος με την Νίκη Γκουντούμη-Νικολάου Πολιτικό Μηχανικό και πιανίστα, έχουν δύο παιδιά τον Αντώνη και την Βικτωρία.  

kyriakopoulos

Κυριακόπουλος Ιωάννης

Ο Γιάννης Κυριακόπουλος Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός, ελεύθερος επαγγελματίας, του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Δυτικού Βερολίνου.
Κατά την άσκηση του επαγγέλματός του ήρθε αντιμέτωπος με τα αδιέξοδα λόγω της πολυνομίας, τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες της καθημερινότητας ενός ελεύθερου επαγγελματία μηχανικού, οι οποίες αποτέλεσαν την αφορμή για την δραστηριοποίησή του συνδικαλιστικά, ώστε να συνεισφέρει στη βελτίωση της κατάστασης.

Περισσότερα...

Μιχάλης Πουλάκης

Γεννήθηκε το 1957 στον Πειραιά. Απoφοίτησε από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας το 1984. Υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό έως το 1987. Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Βασιλάτου και έχουν ένα γιό τον Θόδωρο. Από το 1986 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας διατηρώντας στον Πειραιά Τεχνικό Γραφείο, που ασχολείται με τo project management, καθώς και με αρχιτεκτονικές μελέτες και κατασκευές.

Περισσότερα...

Υποκατηγορίες