19Σεπτέμβριος2019

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΕΜ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ


ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΕ

Συνάδελφε,

στις 20 Νοεμβρίου, οι μηχανικοί ψηφίζουμε νέα διοίκηση σε περίοδο πρωτοφανούς σε διάρκεια και μέγεθος, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Η κρίση αυτή, έστειλε χιλιάδες συναδέλφους στην ανεργία ή στο εξωτερικό, έκλεισε χιλιάδες γραφεία και μηδένισε το αντικείμενό μας. Σε λάθος κατεύθυνση τα κυβερνητικά μέτρα σέρνουν τη χώρα σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης και ανεργίας.

Το ΤΕΕ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ, μετά από διακυβέρνηση τού εκλεκτού της ΝΔ Γ.Στασινού με στήριξη ΠΑΣΟΚ, αποδιοργανωμένο, οικονομικά κατεστραμμένο και αποξενωμένο από την πλειοψηφία των μηχανικών.

Οι μηχανικοί βρίσκονται  σε απόγνωση.
ΟΛΟΙ; Όχι βέβαια.

Μια μειοψηφία στους μηχανικούς, αλλά πλειοψηφία στη διοίκηση, (Πρόεδρος, πλειοψηφία Διοικούσας Επιτροπής και Αντιπροσωπίας, κομματικοί παρατρεχάμενοι, υψηλόβαθμοι δημόσιοι υπάλληλοι κλπ.) τα καταφέρνει μια χαρά και με την κρίση. Κάποιοι «εκπρόσωποι» των μηχανικών ανέχθηκαν τον αθέμιτο ανταγωνισμό, αύξησαν τις εργασίες των γραφείων τους ή των εταιρειών τους, ανέλαβαν δημόσια έργα ή έργα ΕΣΠΑ, προσέλαβαν περισσότερους υπαλλήλους, έκαναν παραρτήματα και ξανοίχτηκαν στο εξωτερικό.

Διοικούν το ΤΕΕ ως πάρεργο στην πλάτη των «κορόιδων». Των χιλιάδων μηχανικών που ενώ είναι άνεργοι, υποαπασχολούμενοι, απελπισμένοι, θεωρούν την αποχή από τις εκλογές του ΤΕΕ πράξη αντίδρασης στο κατεστημένο και αγνοούν ότι οι κομματικοί στρατοί, έστω μειωμένοι, θα ξαναεμφανισθούν τη μέρα των εκλογών και θα εκλέξουν τους ίδιους συνδικαλιστές για να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο.

Ιδιαίτερα, η θητεία του χειρότερου προέδρου στην ιστορία του ΤΕΕ ΓΣτασινού (ΔΚΜ=ΝΔ) και της διακομματικής ομάδας που με την ανοχή και άλλων, τον ΕΞΕΛΕΞΕ και τον στήριξε (ΝΜίλης ΔΗΣΥΜ=ΠΑΣΟΚ, ΧρΑκριτίδης=ΔΑΠ-ΝΔ, ΤΜωροπούλου ΔΗΠΑΜ=ΠΑΣΟΚ–ΝΔ, ΠΑντιβαλίδης ΔΥΝΑΜΗ=ΝΔ), εξάλειψε την όποια αξιοπιστία είχε απομείνει στο ΤΕΕ και τη δυνατότητά του να αγωνιστεί, ως όφειλε, υπέρ των δικαίων των μηχανικών.

 • η ΑΝΕΡΓΙΑ; άγνωστο θέμα για τον πρόεδρο και την ομάδα του. Παρά τις διαμαρτυρίες της ΕλΕΜ δεν ήρθε στη Δ.Ε.
 • το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ; Οι ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ; Αποδέχθηκαν μεν την συζήτηση υπό την πίεση ΕλΕΜ, υπονόμευσαν δε κάθε προσπάθεια αντίδρασης.
 • η ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ μέχρι και των μηδενικών εισοδημάτων; Σιγά μην ασχοληθούν.
 • η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΜΕΣΩ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ; Οι προσπάθειες της ΕλΕΜ εκτός ΤΕΕ οδήγησαν στην κατάργηση των εξετάσεων των Ενεργειακών Επιθεωρητών. (https://goo.gl/6snnPb, https://goo.gl/9hWai3, https://goo.gl/fFrTHv)
 • Ο ΑΘΕΜΙΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ;
 • ΧΑΟΣ ΣΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ! ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΙ; ΝΕΟΙ ΝΟΜΟΙ (https://goo.gl/z1eIy9, https://goo.gl/EgvMcf, https://goo.gl/wI5aEO)
 • Η ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΔΟΜΗΣΗ;
 • Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΔΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ;

όλα τα δικά μας προβλήματα ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ και την ομάδα του.

 Συνάδελφοι,  Το κατεστημένο είναι ο ορατός εχθρός αλλά, η αποχή από τις εκλογές ο αόρατος που το συντηρεί. Το ΤΕΕ οφείλει να είναι υπεράνω κομμάτων, ιδεολογιών και ιδιοτελών συμφερόντων, ακριβώς γιατί τα κοινά μας προβλήματα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, δεν έχουν χρώμα.

ΕλΕΜ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ

ΓΙΑΤΙ Είμαστε Μηχανικοί νέοι και παλιοί, μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, άνεργοι, Ελεύθεροι Επαγγελματίες με υπό κατάρρευση γραφεία και μικρομεσαίες εταιρείες. ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις και υστεροβουλίες. Αγωνιζόμαστε, για τη διασφάλιση του επιστημονικού μας έργου, με όρους αξιοπρέπειας στην άσκηση του επαγγέλματος. Είμαστε η παράταξη που δεν αρκείται σε καταγγελτικό λόγο, προσηλωμένοι στην επίλυση των θεμάτων προς όφελος του κλάδου με προτάσεις.

Τι κάναμε με την εκλογική δύναμη που μας δώσατε;

Τιμήσαμε την ψήφο σας με προτάσεις και  έργο που στην παρούσα περιορισμένη διακήρυξη είναι αδύνατο να αναπτύξουμε παρά μόνο ενδεικτικά. Η φωτεινή παρένθεση της δίμηνης Προεδρίας Σεραφίδη-ΕλΕΜ είναι από μόνη της εκλογική διακήρυξη. Θα επανέλθουμε.

 Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας για περαιτέρω ενημέρωση: http://www.elem.tee.gr/, https://www.facebook.com/elem.tee/

 1. Πιέσαμε για την αναστολή της αύξησης των εισφορών στο ΤΣΜΕΔΕ και πρωτοστατήσαμε στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. (https://goo.gl/4zbhP3, https://goo.gl/ObNjEN, https://goo.gl/vb8Hbjhttps://goo.gl/comihw)
 2. Εναντιωθήκαμε στο λεγόμενο «άνοιγμα» του Επαγγέλματος, με κινητοποιήσεις, συμβολικές αντιδράσεις και κυρίως προτάσεις. (https://goo.gl/nLUxDq, https://goo.gl/nySvmT , https://goo.gl/8gewL9)
 3. Προσπαθήσαμε να μην καταργηθούν οι ελάχιστες αμοιβές, στοχεύοντας στη διασφάλιση του κυρίαρχου ρόλου του ΤΕΕ στον υπολογισμό τους.
 4. Πετύχαμε τη διεύρυνση και αναβάθμιση του ηλεκτρονικού συστήματος με στόχο την εξάλειψη της γραφειοκρατίας των πολεοδομικών γραφείων.
 5. Επιδιώκουμε την αρτιότερη πληροφόρηση των συναδέλφων για τις ισχύουσες απαράδεκτες ποινικές και αστικές ευθύνες.
 6. Εναντιωθήκαμε στον αθέμιτο ανταγωνισμό. (https://goo.gl/VWa6iP, https://goo.gl/QFiE54)
 7. Προωθούμε, την αλλαγή της εννοίας του Αυθαιρέτου, την μεταβίβαση της ευθύνης των δηλώσεων στους ιδιοκτήτες.

   ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ:

 1. Να σταθούμε απέναντι σε όσους προσπαθούν να αποδομήσουν την υπόσταση του επιστήμονα μηχανικού και ιδιαίτερα του ελεύθερου επαγγελματία.
 2. Να διασφαλίσουμε τη δυνατότητα ρύθμισης των ασφαλιστικών εισφορών, την άμεση χορήγηση ενημερότητας και τη λειτουργία του Κλάδου Ειδικών Παροχών του ΤΣΜΕΔΕ.
 3. Να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες επανεκκίνησης του επαγγέλματος.
 4. Ανυποχώρητοι, διεκδικούμε σθεναρά την κατοχύρωση των δικαιωμάτων όλων των ειδικοτήτων.
 5. Να περιφρουρήσουμε το ελευθέριο επάγγελμα και να αντιπαλέψουμε τον αθέμιτο ανταγωνισμό.
 6. Να διεκδικήσουμε τον εξορθολογισμό της φορολογίας με επαναφορά των συντελεστών προσδιορισμού του εισοδήματος.
 7. Να προωθήσουμε πιλοτικά προγράμματα παροχής ευκαιριών απασχόλησης σε νέους και ανέργους συναδέλφους.

 ας θυμηθούμε την δύναμη μας:

ΜΕΛΗ ΤΕΕ 145.000/ ΨΗΦΙΣΑΝ 30.000/ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ 20.000/ ΔΙΑΦΟΡΟΙ 10.000

ΑΠΕΧΟΝΤΕΣ  ΧΙΛΙΑΔΕΣ!

μόνη ΕλΠΙΔΑ σου η ΕλΕΜ / μόνη ελπίδα τους η αποχή σου

Η ΑΠΟΧΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΤΕΕ

Για την  ΕλΕΜ   Θ.Σεραφίδης, 6977321303, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.