19Οκτώβριος2019

afethries-2014

«Αφετηρίες»: Πενήντα έλληνες αρχιτέκτονες παρουσιάζουν έργα-ορόσημα της διεθνούς αρχιτεκτονικής

Το αρχιτεκτονικό περιοδικό ΔΟΜΕΣ και το ΔΟΜΕΣ INDEX, διοργανώνουν την Δευτέρα 16 Ιουνίου στο Μουσείο Μπενάκη, ένα μαραθώνιο αρχιτεκτονικών παρουσιάσεων με θέμα "ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ". Πώς "μεταφράζονται" τα κτήρια μεγάλων αρχιτεκτόνων, όπως του Frank Gehry, του Mies van der Rohe, του Tadao Ando, του Rem Koolhaas, ή του Δεσποτόπουλου και του Ζενέτου, από τη σύγχρονη εγχώρια αρχιτεκτονική δυναμική;

Περισσότερα...

h-eksomologhsh-mias-lampas

Η Εξομολόγηση μιας... λάμπας στο Μουσείο Μπενάκη

Με έναν απρόσμενο καλεσμένο ξεκίνησε η ανοιχτή εκδήλωση της "Πρωτοβουλίας των πέντε" στο Μουσείο Μπενάκη. Ο καλεσμένος ήταν μια λάμπα η οποία στην "από καρδιάς" εξομολόγησή της περιγράφει την περιπέτειά της από τη στιγμή που μπαίνει στο διεθνή διαγωνισμό, έως τη "συγκινητική" στιγμή της τοποθέτησής της σε κάποια κολώνα της πόλης. Το βαρύ φορτίο της εξομολόγησης της ιστορίας μιας λάμπας, ανέλαβε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ανδρέας Μαριανός.

Περισσότερα...

Αθήνα - Ανοιχτό συνέδριο για την ενέργεια 10-12 Οκτωβρίου

Από σήμερα και για τρεις μέρες το Παράρτπμα Ελλάδας και το Γραφείο Βρυξελλών του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ διοργανώνουν στπν Αθήνα ανοιχτό συνέδριο με τίτλο «Ανισορροπίες ισχύος: Εναλλακτικές στρατηγικές για τον ενεργειακό τομέα στην Ελλάδα, στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πλαίσιο». Στόχος του συνεδρίου είναι η ανάλυση πτυχών του σημερινού ενεργειακού μοντέλου τόσο στπν Ελλάδα όσο και διεθνώς και κυρίως π επεξεργασία αριστερών εναλλακτικών στρατηγικών και πολιτικών πρακτικών. Οι εργασίες του συνεδρίου που, την Παρασκευή και το Εάββατο 11 και 12 Οκτωβρίου, θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» (Πανεπιστημίου 52), είναι ανοιχτές για όσους/ες επιθυμούν να συμμετάσχουν και να συνεισφέρουν με παρεμβάσεις και συμβο­λές.

Περισσότερα...

stadiou

Σχέδιο Β: πεζοδρόμηση της Σταδίου

Θα μπορούσε να πεζοδρομηθεί η οδός Σταδίου αντί της οδού Πανεπιστημίου; Με το υποθετικό αυτό ερώτημα τρεις αρχιτέκτονες έρχονται, έστω και με τρία χρόνια καθυστέρηση, να συνεχίσουν τη δημόσια συζήτηση γύρω από τις παρεμβάσεις στο κέντρο της Αθήνας. Οπως εκτιμούν, η πεζοδρόμηση της οδού Σταδίου θα έχει μεγαλύτερο πεδίο επίδρασης και μικρότερες επιπτώσεις στη λειτουργία της πόλης.

Περισσότερα...

openhouse

Open house Θεσσαλονίκη 2013

Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου 2013. Συμμετέχουν μουσεία, ξενοδοχεία, μονοκατοικίες στην Άνω Πόλη κα.

Το Open House Thessaloniki, επανέρχεται για να μετατρέψει την αρχιτεκτονική σε γιορτή και τη πόλη σε ανοιχτό μουσείο, ανοίγοντας 67 κτίρια και χώρους με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον δίνοντας στον κόσμο την ευκαιρία να δει και να γνωρίσει την πόλη «εκ των έσω».

Περισσότερα...