19Οκτώβριος2019

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ. ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014

Το κατεστημένο, σήμερα περισσότερο από ποτέ, ελπίζει στην αποχή σας, μην του κάνετε και αυτή την φορά την χάρη.

Συνάδελφοι

Στους συλλογικούς φορείς των μηχανικών, στο προσεχές χρονικό διάστημα, έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων οργάνων τους. Ήδη η Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ–ΠΕΑ) ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει τις εκλογές για την ανάδειξη της νέας Αντιπροσωπείας, την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014 και ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος τις προγραμματίζει για τις 7 Δεκεμβρίου 2014.Το Δ.Σ. του ΣΑΔΑΣ – Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων ήδη προσκάλεσε όλους τους αρχιτέκτονες να λάβουν μαζικά μέρος στις εκλογές, θεωρώντας ότι η μεγάλη συμμετοχή θα είναι η απάντηση στην ζοφερή κατάσταση την οποία βιώνουμε όλοι οι μηχανικοί και ειδικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Περισσότερα...

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕλΕΜ & ΤΙΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΤΕΕ

 
Συνάδελφοι

Στο πλαίσιο της σύστασης των ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της ΕλΕΜ για αυτήν την θητεία, καλούμε τους συναδέλφους που επιθυμούν να εγγραφούν δηλώνοντας την προτίμησή τους σε κάποια ή κάποιες από αυτές και να συμβάλλουν έτσι στο έργο της παράταξης.

Περισσότερα...

ΝΕΟΣ Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΕΕ Ο συνάδελφος, Πρόεδρος της ΕλΕΜ Θεόδωρος Σεραφίδης

Την Κυριακή 4 Μαΐου, μετά από ένα θυελλώδες Σαββατοκύριακο αρχαιρεσιών, κορυφώθηκαν οι επιτυχίες της ΕλΕΜ, με την εκλογή του Α’ Αντιπροέδρου του ΤΕΕ. Αυτή η εξαιρετική επιτυχία, σε συνδυασμό με την εκλογή του συναδέλφου Γιάννη Κυριακόπουλου στην νευραλγική θέση του Προέδρου της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, δικαιώνει τους αγώνες της παράταξης των Ελευθέρων Επαγγελματιών Μηχανικών και προσωπικά έναν προς έναν τα μέλη και τους φίλους της που προσφέρουν στον κλάδο ανιδιοτελώς, χρόνο, γνώση και εμπειρία επί 20 και πλέον χρόνια. Με τις δυνάμεις, όχι του 10% που έδωσαν στην ΕλΕΜ οι συνάδελφοι στις πρόσφατες εκλογές, αλλά και με πολύ μικρότερες παλαιότερα, τα μέλη τις ΕλΕΜ με την συμμετοχή τους, τις παρεμβάσεις τους, τις θέσεις τους και την συνεπή δουλειά τους στα όργανα και στις επιτροπές του ΤΕΕ, κέρδισαν την εμπιστοσύνη των συναδέλφων που αποτυπώθηκε τόσο στην εκλογική διαδικασία όσο και στις επιτυχίες σε αυτές τις αρχαιρεσίες.

Η λυσσαλέα επίθεση του κυβερνητικού κατεστημένου, που πίστευε και πιστεύει ότι όλοι και όλα εξαγοράζονται με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, τραυμάτισε την ΕλΕΜ, από την οποία αποχώρησαν, συμπαρατασσόμενοι με την ΔΚΜ, οι 4 εκλέκτορές της από την Κεντρική Μακεδονία, από τους 19 που είχε εκλέξει η παράταξη πανελλαδικά, σε σύνολο 200 εκλεκτόρων του ΤΕΕ. Το γεγονός αυτό όχι μόνο δεν στάθηκε ικανό να κλονίσει την παράταξη αλλά την συσπείρωσε ακόμη περισσότερο, επηρεάζοντας θετικά τις συμμαχίες και γενικότερα το όλο κλίμα των αρχαιρεσιών.

Η παράταξη αποτελούμενη πλέον από 15 εκλέκτορες συν τον μοναδικό εκλέκτορα της παράταξης των Μηχανικών Ενάντια στην Κρίση, Λ. Αναγνωστόπουλου, κατόρθωσε να αξιοποιήσει για άλλη μια φορά, στο έπακρο τις δυνάμεις της και να πετύχει το σύνολο των στόχων της.

Ωστόσο, τα οξυμένα προβλήματα, βιοτικά πλέον, όλων μας δεν μας αφήνουν χρόνο να επιχαίρουμε. Σηκώνουμε τα μανίκια και ξεκινάμε δουλειά, προσκαλώντας τους μηχανικούς να δυναμώσουν με την συμμετοχή τους τις τάξεις μας και να αγωνιστούν μαζί μας σε μία από τις δυσκολότερες θητείες στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και περιόδους για τον κλάδο και την κοινωνία.

Συγχαρητήρια σε όλους

ΕλΕΜ

Ελευθεροτυπία - Νίκησαν Κεντροαριστερά και Αντιμνημονιακοί    

Νίκη της Κεντροαριστεράς, κρατώντας όμως ψηλά την αντιμνημονιακή σημαία, αποτελεί π πανηγυρική επανεκλογή του Χρήστου Σπίρτζη στη θέση του προέδρου του ΤΕΕ.
Ο 45χρονος μηχανολόγος μηχανικός, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, κατά την προηγούμενη θητεία του πήρε πολιτικές αποστάσεις και βρέθηκε σε διαρκή σύγκρουση με κυβερνητικέ πολιτικές, που θίγουν τα μέλη του ΤΕΕ, κυρίως στο ασφαλιστικό, την απασχόληση και τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών.
Στις εκλογές του ΤΕΕ του περασμένου Νοεμβρίου τέθηκε επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μηχανικών (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγοι κ.ά.). Μετά την επικράτηση του επί του Γιώργου Στασινού, προέδρου του συλλόγου των πολιτικών μηχανικών, επικεφαλής της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών της Ν.Δ., στις εκλογικές αναμετρήσεις που διεξήχθησαν στην κεντρική αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, τη λεγόμενη «Βουλή των μηχανικών», το Σαββατοκύριακο, ο Χρ. Σπίρτζης ξεκίνησε τη δεύτερη θητεία του στην κορυφή του επιστημονικού φορέα των 110.000 διπλωματούχων της χώρας με μία δήλωση με πολλούς αποδέκτες.
Για την επανεκλογή του, η οποία επιτεύχθηκε στη δεύτερη ψηφοφορία, με 80 ψήφους έναντι 63 του Γ. Στασινού και 17 λευκά, ο Χρ. Σπίρτζης υπογράμμισε ότι «αποτελεί νίκη του ακηδεμόνευτου και ανεξάρτητου φορέα μας, των Ελλήνων διπλωματούχων μηχανικών και του συνόλου των προοδευτικών δυνάμεων, ενάντια σε όσους επιχείρησαν τη μετατροπή του ΤΕΕ σε ενεργούμενο κυβερνητικών ομάδων ή κομματικών στρατών».
Παράλληλα ο κ. Σπίρτζης, προφανώς αναφερόμενος σε πιθανές απόπειρες επικοινωνιακής εκμετάλλευσης της νίκης του στο ΤΕΕ, έσπευσε να τονίσει ότι «δεν μπορούν και δεν δικαιούνται να πανηγυρίσουν όσοι έχουν καίρια ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση της χώρας και έχουν εναντιωθεί με πράξεις και παραλείψεις τους κατά των Ελλήνων διπλωματούχων μηχανικών και του ΤΕΕ».

Ανατροπή Μνημονίων
Ο Χρ. Σπίρτζης, που είχε ανοιχτή συνεργασία με την παράταξη των Ελεύθερων Επαγγελματιών μηχανικών, προφανως ρίχνοντας γέφυρες συνεργασίας σε κεντρώες, επαγγελματικές και άλλες δυνάμεις, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε σε ενωτικούς και δημοκρατικούς αγώνες του συνόλου των προοδευτικών δυνάμενων του ΤΕΕ, θέτοντας ως στόχους της νέας θητείας του: «Την ανατροπή των τραγικά αποτυχημένων αδιέξοδων μνημονιακών πολιτικών και επιλογών υποτέλειας της χώρας, που ισοπεδώνουν τον εθνικόπαραγωγικό ιστό, τους επιστήμονες, ολόκληρη την εθνική οικονομία, την κοινωνία και το μέλλον της νεολαίας».
Επίσης «την πλήρη εφαρμογή ενός σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας,
με ιεραρχημένες παρεμβάσεις σε όλα τα μέτωπα, στο κέντρο και στην περιφέρεια, που θα κατοχυρώνει την αναπτυξιακή πορεία της χώρας δυναμικά και ισότιμα στο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον».
Στην εκλογική αναμέτρηση για την προεδρία του ΤΕΕ πήρε μέρος και η Πέτη Πέρκα, επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Μηχανικών του ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφια ευρωβουλευτής του κόμματος, η οποία στον πρώτο γύρο ήρθε τρίτη με 32 ψήφους και εν συνέχεια αποσύρθηκε από τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, που έκρινε το νικητή.

Εκλογικό παζλ
Από την κάλπη των 200 μελών της κεντρικής αντιπροσωπείας του ΤΕΕ αναδείχθηκε επίσης ο Θόδωρος Σεραφίδης, επικεφαλής των Ελεύθερων Επαγγελματιών μηχανικών στη θέση του πρώτου αντιπροέδρου του ΤΕΕ, με την υποστήριξη της παράταξης (ΔΥΣΥΜ) του Χρ. Σπίρτζη και άλλων δυνάμεων, αντιμέτωπος με τον Π. Αντιβαλίδη προερχόμενο από τη θεσσαλονίκη, ο οποίος υποστηρίχθηκε κυρίως από τη ΔΚΜ, την παράταξη της Ν.Δ. Η εκλογή του κ. Σεραφίδη έγινε στη δεύτερη αναμέτρηση με ψήφους 71 έναντι 57 του αντιπάλου του.
Είχε προηγηθεί η εκλογή των 15 μελών της νέας Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, στην οποία εκτός από τους τρεις που έθεσαν υποψηφιότητα για την προεδρία (Χ. Σπίρτζης, Γ. Στασινός, Π. Πέρκα) και τους δύο για τη θέση του πρώτου αντιπροέδρου (θ. Σεραφίδης, Π. Αντι-βαλίδης), πλέον μετέχουν και οι: Ακριτίδης Πολύχρονης (ΔΚΜ-ΔΑΠ), Αμπακούμκιν Δαμιανός (ΔΚΜ-ΔΑΠ), Βαμβου-ρέλλης Θεόφραστος (Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών), Γρηγοριάδης Γρήγορος (Πανεπιστημονική-ΚΚΕ), Ζαννιάς Σπύρος (ΔΗΣΥΜ), Μήλης Νικόλαος (ΔΗΣΥΜ), Μο-ροπούλου Αντωνία (Δημοκρατική Παράταξη Μηχανικών), Πάνου Ιωάννης (Αριστερές Συσπειρώσεις), Τσόγκας Χαράλαμπος (ΔΚΜ-ΔΑΠ), Τσουκαλάς Γεώργιος (ΔΗΣΥΜ).
Οι εκλογικές διαδικασίες ξεκίνησαν με την κάλυψη θέσεων στο προεδρείο της «Βουλής των μηχανικών». Γενικός γραμματέας της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ εξελέγη ο Δημήτρης Φιλιππής από τη Ριζοσπαστική Κίνηση Μηχανικών, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος, ενώ αναπληρωτής γενικός γραμματέας της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ εξελέγη ο Χρήστος Τσαρτιλίδης (ΔΗΣΥΜ), κατά τη δεύτερη ψηφοφορία. Το παζλ των κεντρικών οργάνων διοίκησης του ΤΕΕ θα συμπληρωθεί σε επόμενη συνεδρίαση, με την εκλογή δεύτερου αντιπροέδρου, νέου γενικού γραμματέα του ΤΕΕ και των αναπληρωτών τους.

 

Η Αυγή - Επανεκλογή Χρ. Σπίρτζη στο ΤΕΕ

Για δεύτερη συνεχή θητεία, στη θέση του προέδρου του ΤΕΕ εξελέγη ο Χρ. Σπίρτζης (με 80 ψήφους) από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΚ, μηχανικοί ΔΗΜ.ΑΡ. κ.ά.) τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, κατά τη δεύτερη ψηφοφορία των μελών της αντιπροσωπείας έναντι του υποψηφίου της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών (Νέα Δημοκρατία) Γ. Στασινού, ο οποίος έλαβε 63 ψήφους (ψήφισαν 160, με 17 ψηφοδέλτια λευκά).
Στην πρώτη ψηφοφορία την προεδρία διεκδίκησε από τη Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών η Θ. Πέρκα, η οποία απέσπασε 32 ψήφους. Πρώτος αντιπρόεδρος της διοικούσας επιτροπής εξελέγη στη δεύτερη ψηφοφορία από την παράταξη Ελεύθεροι Επαγγελματίες ο Θ. Σεραφίδης. Προηγουμένως είχε γίνει η εκλογή των 15 μελών της νέας διοικούσας από 199 αντιπροσώπους, την οποία συγκροτούν: 5 από τη ΔΚΜ (Γ. Στασινός, Χρ,Ακριτίδης, Δ. Αμπακούμκ ιν, Π. Αντιβαλίδης, Χ. Τσόγκας), 4 από τη ΔΗΣΥΜ (Χρ. Σπίρτζης, Ν. Μήλης, Γ. Τσουκαλάς, Σπ. Ζανιάς), από τη Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών οι Θ. Πέρκα και Θ. Βαμβουρέλλης, από τη Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών ο Γ. Πάνου, από την Πανεπιστημονική οι Γρ. Γρηγοριάδης, ο Θ. Σεραφίδης και η Τ. Μωροπούλου (ΔΗΠΑΜ).
Την Παρασκευή ολοκληρώθηκε η εκλογή του προεδρείου της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ. Στη θέση του γενικού γραμματέα της αντιπροσωπείας εξελέγη από τη Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών ο Δ. Φιλιππής και του αναπληρωτή γραμματέα ο Χρ. Τσαρτιλίδης (ΔΕΜ). Εκκρεμεί η εκλογή των υπόλοιπων μελών του προεδρείου της διοικούσας του ΤΕΕ (β' αντιπρόεδρος, γενικός γραμματέας και αναπληρωτής)

ΕλΕΜ - Συγκέντρωση 1η Οκτωβρίου 2014Η ΕλΕΜ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ  ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

  ΤΕΤΑΡΤΗ  01-10-2014

18:30-21:30

ΚΤΗΡΙΟ Τ.Ε.Ε ΝΙΚΗΣ 4 ΣΥΝΤΑΓΜΑ, 1ος  όροφος

ΑΘΗΝΑ

Περισσότερα...

Εκλογές ΤΕΕ 2013 - Οι 55 Εκλεγμένοι Πανελλαδικά της ΕλΕΜ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ Τ.Ε.Ε.

 1. ΣΕΡΑΦΙΔΗΣ Θεόδωρος Λ. ΑΤΤΙΚΗ
 2. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης Δ. ΑΤΤΙΚΗ (Πρόεδρος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας)
 3. ΚΛΑΔΑΚΗΣ Διονύσιος Ι. ΑΤΤΙΚΗ
 4. ΤΖΑΡΑΣ Μιχαήλ Π. ΑΤΤΙΚΗ
 5. ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ Αθανάσιος Γ. ΑΤΤΙΚΗ
 6. ΜΑΔΕΜΟΧΩΡΙΤΗΣ Γεώργιος Δ. ΑΤΤΙΚΗ
 7. ΝΙΚΟΛΑΟΥ Γεώργιος Α. ΑΤΤΙΚΗ
 8. ΠΟΥΛΑΚΗΣ Μιχαήλ Θ. ΑΤΤΙΚΗ
 9. ΑΝΤΙΒΑΛΙΔΗΣ Παναγιώτης Χ. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
 10. ΝΑΝΟΣ Ιωάννης Α. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
 11. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ Βασίλειος Ν. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
 12. ΖΕΡΒΑΣ Κωνσταντίνος Β. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
 13. ΠΟΛΙΤΟΥ Αγγελική Γ. ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ.
 14. ΙΑΚΩΒΑΚΗΣ Κωνσταντίνος Β. ΚΕΝΤΡΙΚΗ & ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ.
 15. ΚΑΡΜΑΝΙΩΛΟΣ Εμμανουήλ Ι. ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ.
 16. ΦΡΑΝΤΖΗ Μαρία Σ. ΕΕΕ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ.
 17. ΤΣΙΑΜΤΣΙΑΚΙΡΗΣ Γεώργιος Δ ΕΕΕ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
 18. ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ Απόστολος Ι. ΕΕΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
 19. ΣΚΑΒΑΡΑΣ Σπυρίδων Π. ΕΕΕ ΝΑΥΠΗΓΩΝ

Περισσότερα...