19Οκτώβριος2019

Αρχική Ειδήσεις Επιστήμη-Τεχνολογία
fotovoltaiko-cdte

Νέα, οικονομική τεχνολογία φωτοβολταϊκών από τελλουρίδιο του καδμίου (CdTe)

Την πολυπόθητη ισοτιμία δικτύου (grid parity) με τα ορυκτά καύσιμα μπορεί να επιτευχθεί σε λίγα χρόνια χάρη σε μια νέα μέθοδο παραγωγής φωτοβολταϊκών που βασίζεται στη χρήση φθηνότερων υλικών. Πέραν αυτού, η νέα μέθοδος χρησιμοποιεί υλικά ασφαλέστερα για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

Περισσότερα...

Tesla Motors - Ο Έλον Μασκ απελευθερώνει τις πατέντες ηλεκτροκίνησης

Το άνοιγμα των ευρεσιτεχνιών της Tesla Motors με σκοπό να διαδοθεί και να εξελιχθεί η τεχνολογία της κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανακοίνωσε ο πρωτοπόρος πρόεδρος της εταιρείας Έλον Μασκ σε δελτίο Τύπου με τίτλο “Αll our patent are belong to you”.

Περισσότερα...

Πλωτή γεννήτρια παλιρροϊκής ενέργειας στον Καναδά

Η Marine Current Turbines (MCT), η Bluewater Energy Services και η Minas Energy συνεργάζονται για την κατασκευή της πρώτης πλωτής γεννήτριας παλιρροϊκής ενέργειας στον Καναδά. Το έργο θα υλοποιηθεί στον κόλπο Φάντυ στη Νέα Σκωτία του Καναδά, στα σύνορα με τη βορειοανατολική Πολιτεία του Μέην των Ηνωμένων Πολιτειών.

Περισσότερα...

fwtovoltaika-hit

Φωτοβολταϊκά - Αποδοτικότητα-ρεκόρ 25,6% για συμβατική κυψέλη πυριτίου

Η ιαπωνική εταιρεία Panasonic ανακοίνωσε ότι πέτυχε αποδοτικότητα 25,6% με τη φωτοβολταϊκή κυψέλη HIT (Heterojunction with Intrinsic Thin layer) που κατασκευάζει. Το προηγούμενο ρεκόρ αποδοτικότητας, 24,7%, κρατούσε από τον Φεβρουάριο του 2013 ενώ η Panasonic υποστηρίζει ότι έχει επιτύχει την υψηλότερη επίδοση σε συμβατική φωτοβολταϊκή κυψέλη κρυσταλλικού πυριτίου εμπορικά εκμεταλλεύσιμου μεγέθους.

Περισσότερα...

Η Schneider Electric αξιοποιεί τη σύγχρονη τεχνολογία των Συστημάτων Διαχείρισης Κτιρίων

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (International Energy Agency (IEA), το 40% περίπου της παγκόσμιας ενέργειας καταναλώνεται για τη λειτουργία κτιριακών εγκαταστάσεων. Παρόλο που ένα τέτοιο ποσοστό φαντάζει ενδεχομένως μεγάλο, σίγουρα δεν αποτελεί έκπληξη για τους ιδιοκτήτες ή τους διαχειριστές ενός κτιρίου, οι οποίοι καλούνται να πληρώνουν το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Περισσότερα...