19Οκτώβριος2019

Έφυγε ο Πέτρος Κυλάφης

 

Φτωχότερος ο κλάδος, το Τεχνικό Επιμελητήριο και κυρίως η ΕλΕΜ, καθώς χάσαμε σε ηλικία 59 ετών τον αγαπημένο μας συνάδελφο Πολιτικό Μηχανικό Πέτρο Κυλάφη. Στη γυναίκα του, στα παιδιά του και σε όλη την οικογένειά του ευχόμαστε θερμά συλλυπητήρια και ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στο χωριό Μουρίκι Θηβών, σήμερα 12/08/2015 στις 6 το απόγευμα.

Περισσότερα...

Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Ένα εκλεκτό τμήμα του Ελληνισμού ζούσε στα βόρεια της Μικράς Ασίας, στην περιοχή του Πόντου, μετά τη διάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η άλωση της Τραπεζούντας το 1461 από τους Οθωμανές δεν τους αλλοίωσε το φρόνημα και την ελληνική τους συνείδηση, παρότι ζούσαν αποκομμένοι από τον εθνικό κορμό. Μπορεί να αποτελούσαν μειονότητα -το 40% του πληθυσμού, αλλά γρήγορα κυριάρχησαν στην οικονομική ζωή της περιοχής, ζώντας κυρίως στα αστικά κέντρα.

Περισσότερα...

Πρόσκληση στην τελική ημερίδα του έργου LIFE AMMOS

Η Τελική Ημερίδα του Έργου «Σβήνοντας» τα αποτσίγαρα από το παράκτιο και θαλάσσιο περιβάλλον, θα διεξαχθεί την Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015 και ώρα 9:00 π.μ. στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας (Λεωφ. Μεσογείων 119, Αθήνα- Είσοδος από Δ. Ρούσου 4). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Μεσογειακού Προγράμματος Δράσης του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP/MAP) και με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Περισσότερα...

Γενοκτονία των Αρμενίων: Η κτηνωδία που αρνούνται οι Τούρκοι

 

Στις 24 Απριλίου 1915, οι οθωμανικές αρχές της Κωνσταντινούπολης συλλαμβάνουν 300 εξέχοντα μέλη της αρμενικής κοινότητας της Πόλης τα οποία εκτοπίζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης κοντά στην Άγκυρα. Eίναι το σημείο εκκίνησης ενός από τα πιο φρικτά εγκλήματα που διαπράχθηκαν στη σύγχρονη Ιστορία- της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Περισσότερα...

"Μακρύς ο δρόμος ώστε να διορθωθούν στρεβλώσεις και παθογένειες στον κλάδο"

Τα "ΕΘ" συνάντησαν στο γραφείο του τον πρόεδρο της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ κ. Γιάννη Κυριακόπουλο, για να ενημερωθούν για τις θέσεις και τις απόψεις του για την κατάσταση που βρίσκεται τόσο ο κατασκευαστικός κλάδος όσο και οι μηχανικοί που δραστηριοποιούνται μέσα σε αυτόν.

Συνέντευξη: ΠΑΝΟΣ ΚΑΤΣΑΧΝΙΑΣ