22Αύγουστος2019

Αρχική Ειδήσεις Επαγγελματικά Νέα Πολιτικοί Μηχανικοί Το ψηλότερο κτίριο του κόσμου θα κτιστεί στην Κίνα

Το ψηλότερο κτίριο του κόσμου θα κτιστεί στην Κίνα

to-psilotero-ktirio-tou-kosmou-tha-ktistei-sthn-kinaΗ κινέζικη κατασκευαστική εταιρεία Broad Group αποκάλυψε τα σχέδια της να χτίσει τον ψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου – μόνο μέσα σε τρεις μήνες. Ο ουρανοξύστης, που θα ονομαστεί Sky City, θα έχει 220 ορόφους, ύψος 838 μ. και  θα βρίσκεται στην πόλη Changsha, στην νοτιανατολική Κίνα.


Ο  Sky City θα στέκεται 10 μέτρα ψηλότερα από τον Burj Khalifa, το ψηλότερο κτίριο του κόσμου μέχρι τώρα που βρίσκεται στο Dubai και  θα ξεπερνά κατά πολύ (530 μ.) το Shard του Λονδίνου, το ψηλότερο κτίριο στην δυτική Ευρώπη. Αλλά το πιο εντυπωσιακό στην κατασκευή του είναι πως η Broad Group σκοπεύει να ολοκληρώσει το έργο μόλις σε 90 μέρες.
Ο εντυπωσιακός αυτός ρυθμός, 5 όροφοι την μέρα, βασίζεται σε μια επαναστατική μέθοδο προκατασκευασμένων κτιρίων όπου κομμάτια του έργου χτίζονται έξω από το εργοτάξιο και ενώνονται για την εξοικονόμηση χρόνου. Παρά τις ανησυχίες  για την κατασκευαστική του αντοχή, η Broad Group δηλώνει πως το κτήριο θα μπορεί να αντέξει σε σεισμό των 9.0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Ο σχεδιασμός για τον χρόνο ολοκλήρωσης του έργου δεν πατάει στα σύννεφα καθώς η ίδια εταιρεία έχτισε πέρυσι ένα κτίριο 30 ορόφων μέσα σε 15 μέρες.
Η Broad Group, η οποία ξεκίνησε με την κατασκευή συστημάτων air-conditioning τη δεκαετία του ’80, θα απασχολήσει για αυτό το έργο 3.000 εργαζόμενους.
Ο Sky City θα καταλαμβάνει μία έκταση πάνω από 1 εκατ. τετραγωνικά μέτρα και θα χρειαστούν πάνω από 200.000 τόνοι από ατσάλι για την ολοκλήρωση του. Θα προσφέρει πάνω από 5.000 κατοικίες, ικανές να στεγάσουν 17.400 κατοίκους, ένα ξενοδοχείο, ένα νοσοκομείο, πέντε σχολεία και εργασιακούς χώρους για 31,000 εργαζομένους.
Το κόστος του υπολογίζεται γύρω στα 400 εκατ.  βρετανικές λίρες, πολύ μικρότερο από τα 940 εκατ. που ήταν το κόστος του Burj Khalifa ο οποίος χρειάστηκε περισσότερο από πέντε χρόνια για να κτιστεί.
Η κατασκευαστική εταιρεία περιμένει ακόμα την τελική έγκριση της κινέζικης κυβέρνησης, αλλά ελπίζει πως το έργο θα έχει ξεκινήσει μέχρι τα τέλη του Δεκέμβρη ώστε να είναι έτοιμο πριν τον ερχόμενο Απρίλη.     

ΕλΕΜ