22Αύγουστος2019

Αρχική Ειδήσεις Επαγγελματικά Νέα Πολιτικοί Μηχανικοί Τρίτη γέφυρα χτίζεται στην διώρυγα του Παναμά

Τρίτη γέφυρα χτίζεται στην διώρυγα του Παναμά

trith-gefyra-xtizetai-sthn-diwruga-tou-PanamaΗ γαλλική Construction Grands Project πήρε το συμβόλαιο για το χτίσιμο μιας τρίτης γέφυρας στην διώρυγα του Παναμά, η οποία θα βρίσκεται στην είσοδο του Ατλαντικού. Η καλωδιωτή γέφυρα θα αρχίσει να λειτούργει αφού ολοκληρωθούν τα έργα επέκτασης της διώρυγας που γίνονται τώρα. Η γέφυρα, που σχεδιάστηκε από την Berger Group και την China Communication Construction Company, θα έχει κεντρικό άνοιγμα 530μ. και θα στέκεται 75μ. πάνω από το επίπεδο της θάλασσας στηριζόμενη από δύο ζευγάρια κολόνων ύψους 207,5μ., ένα σε κάθε πλευρά της διώρυγας.
Όταν ολοκληρωθεί η γέφυρα θα έχει μήκος 4,6χλμ. Και θα διαθέτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας προς κάθε κατεύθυνση. Υπολογίζεται πως θα εξυπηρετεί 16.500 οχήματα σε καθημερινή βάση. Θα υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης της, σε αυξημένη κίνηση, και να δημιουργούνται 4 λωρίδες προς κάθε κατεύθυνση εξυπηρετώντας 28.000 οχήματα καθημερινά.
Το έργο υπολογίζεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του 2015, ενάμιση χρόνο μετά την ολοκλήρωση της τωρινής επέκτασης της διώρυγας. 

ΕλΕΜ