22Αύγουστος2019

Αρχική Ειδήσεις Επαγγελματικά Νέα Πολιτικοί Μηχανικοί Επιστήμονες ανακάλυψαν μια πιο "γλυκιά" προσέγγιση για την κατασκευή μεταλλικών μερών

Επιστήμονες ανακάλυψαν μια πιο "γλυκιά" προσέγγιση για την κατασκευή μεταλλικών μερών

episthmones-anakalupsan-mia-pio-glukia-proseggish-gia-thn-kataskeuh-metalikwn-merwnΕπιστήμονες στο OSU (Oregon State University) εντόπισαν και εφάρμοσαν συνδυασμούς με ζάχαρη, αλέυρι σόγιας και υδρολυμένο άμυλο - ή ακόμα και σκέτη ζάχαρη - που λειτουργούν αποτελεσματικά σαν συνδετικά σε καλούπια άμμου για την παρασκευή διαφόρων μεταλλικών μερών.


"Μας εξέπληξε ότι η απλή ζάχαρη μπορεί να δέσει με την άμμο τόσο γερά", είπε ο Li Kaichang, καθηγητής στο OSU. "Η ζάχαρη όπως και άλλοι υδατάνθρακες είναι άφθονοι και φθηνοί. Θα κοστίζουν λιγότερο από τα υπάρχοντα συνδετικά, είναι εντελώς ανανεώσιμoι και είναι φιλικoί προς το περιβάλλον."
Η ομάδα δήλωσε πως μία ανακριβής μέτρηση της θερμοκρασίας σε ένα φούρνο τους οδήγησε να κάνουν αυτή την σημαντική ανακάλυψη.
Η ζάχαρη και τα άλλα γεωργικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται για τον σκοπό αυτό δεν θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος του αποσυντίθενται απλά σε διοξείδιο του άνθρακα και νερό. Με τις τεχνικές που αναπτύχθηκαν στο OSU, η χρήση ζάχαρης ως συνδετικό επιτρέπει τη δημιουργία των καλουπιών άμμου που είναι αναγκαία η χρήση τους σε βιομηχανικές εφαρμογές, αφού αποκτούν αντοχή γρήγορα και παραμένουν ισχυρά σε περιβάλλοντα υψηλής υγρασίας, .
Αυτή η νέα τεχνολογία για το δέσιμο της άμμου είναι έτοιμη για πιο εφαρμοσμένη έρευνα και δοκιμές, όπως επισήμαναν οι επιστήμονες, και το πανεπιστήμιο αναζητά επενδυτές και βιομηχανίες που θα ενδιαφέρονται για την εμπορευματοποίηση της.