19Σεπτέμβριος2019

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΣΠΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο Β. ΜΠΑΡΔΑΚΗΣ ΜΕ ΤΙΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ» ΨΗΦΟΥΣ ΤΗΣ «ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ» ΚΑΙ ΤΗΣ «ΔΥΝΑΜΗΣ». ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕλΕΜ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

Συνάδελφοι

Κατά την σύγκληση του σώματος του ΔΣ την Δευτέρα 12.09.2016, για την εκλογή Προέδρου του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας, διαφάνηκε για άλλη μία φορά η αλαζονεία της σχετικής πλειονοψηφίας, η κομματοκρατεία και οι ενδοπαραταξιακοί τακτικισμοί, για να μην αναφέρουμε τις υβριστικές συμπεριφορές κάποιων ακραίων. Εκτός αυτών έπεσαν οι μάσκες κάποιων που θέλουν να εμφανίζονται ως νέες ανεξάρτητες παρατάξεις και αποδεικνύονται συστημικότεροι των μηχανισμών που έχουν καταντήσει τις επιστημονικές συλλογικότητες των μηχανικών πεδία προσωπικών διαδρομών των φερέφωνων των πολιτικών κομμάτων στα οποία πρόσκεινται.

Αποτέλεσμα: Τι είχες Γιάννη; Τι είχα πάντα. Από την αρχή της συνεδρίασης στην οποία προσήλθαν με 2 σχεδόν ώρες καθυστέρηση λόγω των γνωστών «μαγειρεμάτων» φάνηκε η συνεννόηση της δεξιάς παράταξης και της ουράς της, με συνοδοιπόρο την πολυδιαφημιζόμενη νέα και ανεξάρτητη παράταξη «Ανασυγκρότηση Μηχανικών», σχηματίζοντας ένα αρραγές μπλοκ 7 μελών στα 15 του ΔΣ. Το μπλοκ αυτό με προεξάρχοντα τον απερχόμενο και από χθες επανεκλεγέντα Πρόεδρο Β. Μπαρδάκη, είναι αυτοί που έφεραν τον Σύλλογο στα σημερινά χάλια, σέρνοντάς τον στην ακυβερνησία με διάφορα τεχνάσματα απαρτίας, που προωθούσε ο συνέταιρος του Π. Αντιβαλίδης, για 2,5 επί πλέον χρόνια πέρα της καταστατικής του θητείας πλήρης παρατράγουδων και αυθαιρεσιών ων ουκ έτσιν αριθμός.

Το λυπηρό ωστόσο είναι ότι ακόμη και έναντι ενός τέτοιου αντιπάλου - δεδομένης της κατάστασης στην οποία έφερε το Σύλλογο – στάθηκε αδύνατη όχι μόνο η συγκρότηση ενός πλειοψηφικού μετώπου των λοιπών παρατάξεων για την δημιουργία ενός Προεδρείου σωτηρίας του Συλλόγου αλλά ακόμα και αυτή καθεαυτή η εμφάνισή του, που θα σηματοδοτούσε τουλάχιστον την εναλλακτική πρόταση. Η υποψηφιότητα του Γ. Κοτσαμπασάκη, την οποία στήριζε η ΕλΕΜ ως εναλλακτική πρόταση στην επικείμενη επαναδιακυβέρνηση Μπαρδάκη, αποτελούσε μέχρι την Δευτέρα την ενσάρκωση αυτής της στρατηγικής επιλογής για την παράταξή μας.

Ωστόσο, στο ΔΣ της Δευτέρας άρχισαν οι παλινωδίες όπου ο Κοτσαμπασάκης αποφασίζει με δήλωσή του να μην θέσει υποψηφιότητα πιθανώς, στριμωγμένος από τους μηχανισμούς των εσωκομματικών διεργασιών μετά την διάσπαση της ΔΗΣΥΜ εν όψει εκλογών του ΤΕΕ. Με αυτήν την εξέλιξη ο Μπαρδάκης δηλώνει πριν την τελική ψηφοφορία ότι αν λάβει 7 ψήφους έναντι όποιων άλλων θα αναλάβει την προεδρεία του Συλλόγου ακόμη και ως διοίκηση μειοψηφίας όπως έγινε και στις περιπτώσεις των Ζυγούρη και του αείμνηστου Οικονομόπουλου. Με την αναπάντεχη απόφαση του συναδέλφου Κοτσαμπασάκη η αδυναμία συγκρότησης εναλλακτικού μετώπου ήταν πλέον σαφής και το μέλος μας, Γ. Κυριακόπουλος αποχώρησε από την ψηφοφορία, καθώς η ΕλΕΜ δεν θα νομιμοποιούσε ποτέ με την παρουσία της την επανεκλογή Μπαρδάκη, όπως και δεν θα προσχωρούσε στην προσφιλή και άνετη στάση του λευκού, έναντι ενός και μόνου υποψηφίου. Αποτέλεσμα 7 υπέρ Μπαρδάκη και 6 λευκά.

ΕλΕΜ