19Νοέμβριος2019

Αρχική Ειδήσεις Επαγγελματικά Νέα Πολιτικοί Μηχανικοί Πρωτοβουλία των πολιτικών μηχανικών της ΕλΕΜ

Πρωτοβουλία των πολιτικών μηχανικών της ΕλΕΜ


Σύγκλιση δύο ΓΣ του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας ζητούν με αίτησή τους σύμφωνα με το καταστατικό του συλλόγου, μέλη της ΕλΕΜ από την Αθήνα και την Περιφέρεια.

Με την 1η αίτηση ζητείται η τροποποίηση του καταστατικού, ώστε να ξεπεραστούν τα λειτουργικά προβλήματα των τελευταίων ετών που ταλαιπωρούν και αποδυναμώνουν τους πολιτικούς μηχανικούς και ολόκληρο το δυναμικό του συλλόγου να ασχοληθεί απερίσπαστο με αποδοτικό έργο. Μεταξύ άλλων ζητείται να ληφθούν αποφάσεις για τη μείωση του απαραίτητου πλήθους των 200 μελών για την επίτευξη απαρτίας, τη μετατροπή της διάρκειας της θητείας του ΔΣ από 2 σε 3 χρόνια, τη δυνατότητα σύγκλισης ηλεκτρονικών συνεδριάσεων από το ΔΣ, την υποχρεωτική διαγραφή ανενεργών μελών κ.λ.π.

Με την 2η αίτηση ζητείται η άμεση διενέργεια της απολογιστικής Γ.Σ., ώστε να μην προκύψουν νομικά προβλήματα που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σοβαρότατα προβλήματα στο σύλλογο.

Απομένει στις παρατάξεις, αλλά και σε όλα τα μέλη του ΣΠΜΕ να δραστηριοποιηθούν ώστε κατά την ημέρα των ΓΣ, όποτε κι αν οριστούν, να συγκεντρωθούν τουλάχιστον τα 200 ταμειακά εντάξει μέλη για να επιτευχθεί απαρτία και να ληφθούν αποφάσεις.

Αθήνα 23-12-14
Για την ΕλΕΜ
Διονύσης Ι. Κλαδάκης