15Νοέμβριος2019

Αρχική Ειδήσεις Επαγγελματικά Νέα Πολιτικοί Μηχανικοί Η ελισσόμενη πεζογέφυρα στον ποταμό Nanhe της Κίνας

Η ελισσόμενη πεζογέφυρα στον ποταμό Nanhe της Κίνας

h-elissomenh-pezogefura-ston-potamo-nanhne-ths-kinas

Άλλη μια "πεπλεγμένη" γέφυρα στην Κίνα, η πεζογέφυρα στο Xinjin της επαρχίας Sichuan η οποία σχεδιάσθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο WXY Architecture της Νέας Υόρκης και την εταιρεία Weidlinger Associates Consulting Engineers. Η γέφυρα διασχίζει τον ποταμό Nahne και αποτελείται απο δύο πεπλεγμένους κλάδους, σε έντονο κόκκινο χρωματισμό.


Η κατασκευή της προβλέπεται να αρχίσει εντός του έτους. Το Xinjin είναι ιστορική πόλη και προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτων. Είναι κτισμένο στην συμβολή πέντε ποταμών και το φυσικο κάλλος της περιοχής έχει εξυμνηθεί από παλιούς μεγάλους ποιητές της Κίνας. Οι σχεδιαστές της γέφυρας εμπνεύσθηκαν την πρωτότυπη αυτή διαμόρφωση βασιζόμενοι στο τοπίο της περιοχής, την πλούσια παράδοσή της και την σύγχρονη ανάπτυξη της πόλεως. Η διέλευση από την Nanhe River Landscape Bridge (όπως ονομάσθηκε από τους σχεδιαστές της) θα είναι μιά μοναδική εμπειρία.
Οι δύο ελισσόμενοι κλάδοι της γέφυρας εξασφαλίζουν επαρκή χωρητικότητα για τις μελλοντικές ανάγκες της ταχέως αναπτυσσόμενης περιοχής. Προβλέπονται ιδιαίτερες λωρίδες για τους πεζούς και τους ποδηλάτες με ανεξάρτητους χώρους θέασης κατά διαστήματα.
Οι πέντε οβάλ δακτύλιοι που σχηματίζονται από την προβολή του καταστρώματος της γέφυρας συμβολίζουν τους πέντε ποταμούς που συμβάλλουν στο Xinjin. Το κατάστρωμα εδράζεται σε πέντε τετρασκελή βάθρα που εξασφαλίζουν την άνετη διέλευση των σκαφών.
Οι δύο ελισσόμενοι φορείς του καταστρώματος αποτελούνται από κοίλη μεταλλική διατομή. Το έντονο κόκκινο χρώμα δημιουργεί ισχυρή αντίθεση με το γκριζογάλαζο του ποταμού και το λοφώδες τοπίο του Xinjin.

 

 

 

Πηγή: e-archimedes.gr