19Οκτώβριος2019

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΣΠΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο Β. ΜΠΑΡΔΑΚΗΣ ΜΕ ΤΙΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ» ΨΗΦΟΥΣ ΤΗΣ «ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ» ΚΑΙ ΤΗΣ «ΔΥΝΑΜΗΣ». ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕλΕΜ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

Συνάδελφοι

Κατά την σύγκληση του σώματος του ΔΣ την Δευτέρα 12.09.2016, για την εκλογή Προέδρου του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας, διαφάνηκε για άλλη μία φορά η αλαζονεία της σχετικής πλειονοψηφίας, η κομματοκρατεία και οι ενδοπαραταξιακοί τακτικισμοί, για να μην αναφέρουμε τις υβριστικές συμπεριφορές κάποιων ακραίων. Εκτός αυτών έπεσαν οι μάσκες κάποιων που θέλουν να εμφανίζονται ως νέες ανεξάρτητες παρατάξεις και αποδεικνύονται συστημικότεροι των μηχανισμών που έχουν καταντήσει τις επιστημονικές συλλογικότητες των μηχανικών πεδία προσωπικών διαδρομών των φερέφωνων των πολιτικών κομμάτων στα οποία πρόσκεινται.

Περισσότερα...

Εκλογές στο Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας

Το Δ.Σ. του Σ.Π.Μ.Ε. στην τελευταία του συνεδρίαση αποφάσισε να συγκαλέσει Γ.Σ. προκειμένου να διενεργηθούν εκλογές στις 22-5-2016, μετά από την αυτόβουλη παράταση   της θητείας του κατά 2 ολόκληρα χρόνια!

Περισσότερα...

Ζωντανό τσιμέντο επουλώνει τις ρωγμές του με βακτήρια

 

Είναι το δημοφιλέστερο δομικό υλικό από την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, φαίνεται όμως ότι επιδέχεται ακόμα πολλές βελτιώσεις: ολλανδοί ερευνητές ανέπτυξαν ένα «βιοτσιμέντο» που διορθώνει τις ρωγμές του στρατολογώντας ζωντανά βακτήρια. Το ζωντανό μπετόν είναι τώρα υποψήφιο για ευρωπαϊκό βραβείο καινοτομίας, και τα πρώτα τρία προϊόντα έχουν ήδη φτάσει στην αγορά.

Περισσότερα...

Πότε επιτέλους θα γίνουν οι εκλογές στον Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας;

 

« Η ΕλΕΜ , θεωρεί, ότι η μόνη ενέργεια που μπορεί να κάνει το παρόν ΔΣ του ΣΠΜΕ, είναι η  ΑΜΕΣΗ διοργάνωση Εκλογών. Η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των θεμάτων λειτουργίας του ΣΠΜΕ, Οικονομικών, Διοικητικών, Προσωπικού , Ενοικίασης /Νέα Γραφεία κλπ, αποτελεί ευθύνη νέου ΔΣ, που θα προκύψει από αυτές τις Εκλογές.

Με την ευκαιρία, η ΕλΕΜ, ενημερώνει το παρόν ΔΣ του ΣΠΜΕ ότι δεν συμφωνεί για την μετάθεση των Εκλογών για τον Νοέμβριο 2016 ώστε να συμπέσουν με το ΤΕΕ, αλλά θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν ΑΜΕΣΑ, αφού η θητεία του παρόντος ΔΣ έχει υπερβεί ήδη κατά 2 χρόνια  αυτή που ορίζεται από το Καταστατικό του ΣΠΜΕ »

Περισσότερα...

Πρωτοβουλία των πολιτικών μηχανικών της ΕλΕΜ


Σύγκλιση δύο ΓΣ του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας ζητούν με αίτησή τους σύμφωνα με το καταστατικό του συλλόγου, μέλη της ΕλΕΜ από την Αθήνα και την Περιφέρεια.

Περισσότερα...