20Σεπτέμβριος2019

Αρχική Ειδήσεις Επαγγελματικά Νέα Ηλεκτρολόγοι-Μηχανολόγοι Μηχανικοί

Άνοδος της ΕλΕΜ Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων

Πρώτα Αποτελέσματα Εκλογών της Κυριακής 7 Ιουνίου 2015

ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ

Η παράταξη των Ελευθέρων Επαγγελματιών Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων, ΕλΕΜ Μ-Η σημείωσε ευδιάκριτη άνοδο, της τάξης του 28%, της δύναμής της σε αυτές τις εκλογές. Τα μέλη της ΕλΕΜ Μ-Η παρότι δεν ανταμείφτηκαν ανάλογα μετο έργο που πανθομολογούμενως, προσέφεραν κατά την προηγούμενη θητεία πιστεύουν ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα να απεμπλακούν οι συνάδελφοι από τα κομματικά γρανάζια και να στραφούν προς τον φυσικό τους χώρο που δεν είναι άλλος από αυτόν που πραγματικά υπερασπίζεται την υπόσταση του ελεύθερου επαγγελματία μηχανικού.

Περισσότερα...

Εκλογές στον Πανελλήνιο Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων, αύριο Κυριακή 7 Ιουνίου

 

Η παράταξη των Ελευθέρων Επαγγελματιών Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων ΕλΕΜ Μ-Η δηλώνει και πάλι το παρών στις εκλογικές διαδικασίες μιας από τις σημαντικότερες συλλογικότητες των μηχανικών. Οι συνάδελφοι της ΕλΕΜ Μ-Η υποψήφιοι στις εκλογές με την γνώση, την επιστημονική κατάρτιση, την επαγγελματική εμπειρία και την εργατικότητα τους σε όλα τα πεδία όπου καλούνται να δράσουν, επιδιώκουν πρωτίστως να φέρουν κοντά στο Σύλλογο τους ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς, σηματοδοτώντας για μία ακόμη φορά τον δρόμο διαφυγής από τα κομματικά περιφράγματα.

Περισσότερα...

ta-terastia-udrohlektrika-erga-sto-baie-james-tou-kempek

Τα τεράστια υδροηλεκτρικά έργα στο Baie James του Κεμπέκ

Ο υδροηλεκτρικός σταθμός παραγωγής Robert Bourassa (αρχική ονομασία: σταθμός La Grande-2) βρίσκεται στον ποταμό La Grande και εντάσσεται στο υδροηλεκτρικό σχήμα James Bay της εταιρείας Hydro-Quebec. Η εγκατεστημένη ισχύς του σταθμού ανέρχεται σε 5.616 MW και οι 16 μονάδες του τέθηκαν σταδιακά σε λειτουργία κατά το διάστημα 1979 - 1981. Η ετήσια παραγωγή ενεργείας ανέρχεται σε 26500 GWh.

Περισσότερα...

enas-terastios-stathmos-thlethermanshs-sto-krasnogiarsk-ths-rwsias1

Ένας τεράστιος Σταθμός Τηλεθέρμανσης στο Κρασνογιάρσκ της Ρωσίας

Στην Ρωσία βρίσκει κανείς ευρύτατη εφαρμογή της τηλεθέρμανσης των αστικών περιοχών μέσω μεγάλης κλίμακας κεντρικών μονάδων (Σταθμοί Τηλεθέρμανσης, ΣΤΘ) και υπογείων δικτύων μεταφοράς θερμού ύδατος. Το Κρασνογιάρσκ είναι μια μεγάλη πόλη της Ρωσίας στην Σιβηρία, όπου επί οκτώ μήνες τον χρόνο επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Η πόλη διαθέτει τρείς μεγάλους ΣΤΘ.

Περισσότερα...

synanthsh-ergasias-psdmh-me-eidiko-grammatea-epithewrhshs-kai-energeias

Συνάντηση εργασίας ΠΣΔΜΗ με Ειδικό Γραμματέα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων (Π.Σ.Δ.Μ.-Η) στο πλαίσιο των επαφών του με εκπροσώπους της Πολιτείας για θέματα επιστημονικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος των μελών του, πραγματοποίησε πολύωρη συνάντηση εργασίας με τον Ειδικό Γραμματέα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας κο Κουρουζίδη Μωυσή. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε εχθές Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 εκ μέρους του Συλλόγου παρευρέθησαν ο Πρόεδρος Ευσταθίου Τάσος, ο Α΄ Αντιπρόεδρος Παπαδόπουλος Θεόδωρος, ο Γενικός Γραμματέας Χομσίογλου Ηλίας και το μέλος του Δ.Σ. Ευθυμιάδης Απόστολος.

Περισσότερα...