20Σεπτέμβριος2019

ΜΕ «ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ» ΣΤΑΣΙΝΟΥ

Η συγκάλυψη των απόντων που οδήγησαν σε έλλειψη απαρτίας 2 συνεδριάσεις της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ

Συνάδελφοι

Στις 9 και 10 Ιουλίου και στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου του 2016 έγιναν δύο προσπάθειες σύγκλησης της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, του ανώτατου οργάνου των Μηχανικών, της αποκαλούμενης «Βουλής των Μηχανικών», με καυτή ημερήσια διάταξη: Οικονομικά ΤΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ, Επαγγελματικά Δικαιώματα, Εκσυγχρονισμός του Πειθαρχικού Κανονισμού, Τράπεζα Αττικής και άλλα, με ανεπιτυχή έκβαση λόγω έλλειψης απαρτίας. Και αν η κρίση για την ποιότητα μεγάλης μερίδας των εκλεγμένων αντιπροσώπων θα φάνταζε υποκειμενική, η αριθμητική τους παρουσία και μόνο φθάνει να περιγράψει με σαφήνεια την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Σώμα, με ευθύνη και των παρατάξεων, εν μέσω της δυσκολότερης περιόδου στην ιστορία του κλάδου.

Στο πέρας της τελευταίας συνεδρίασης ο Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ και Αντιπρόεδρος της ΕλΕΜ, συνάδελφος Γ. Κυριακόπουλος, μετά από ώρες αναμονής μήπως και προσέλθουν οι «συνάδεφοι» και φθάσουμε στο πολυπόθητο αριθμό των 101 στους 200, ανακοίνωσε στο Σώμα την έλλειψη απαρτίας και δεσμεύτηκε να αποστείλει στο ΤΕΕ προς δημοσιοποίηση τα στατιστικά στοιχεία της συμμετοχής παρατάξεων και προσώπων στις εργασίες του σώματος, καθώς αυτό αποτελούσε καθολικό αίτημα των παρόντων συναδέλφων αντιπροσώπων και στις δύο ανεπιτυχείς συνεδριάσεις.

Μετά την πρωτοκόλληση των σχετικών πινάκων από την Αντιπροσωπεία και την συνεχή επί μέρες κωλυσιεργία του κέντρου τύπου του ΤΕΕ, να τους δημοσιεύσει, ο Πρόεδρος της Διοικούσας του ΤΕΕ κ. Γ. Στασινός στο τέλος έκανε σαφές στον συνάδελφο Γ. Κυριακόπουλο ότι δεν συμφωνεί με την δημοσιοποίησή τους και ότι δεν πρόκειται να την επιτρέψει. Τι ήθελε να συγκαλύψει; Τα στοιχεία των δύο μεγάλων παρατάξεων στις δύο τελευταίες κλήσεις της Α/ΤΕΕ:

  • ΔΚΜ & ΔΑΠ, προσκείμενες στην ΝΔ, επί συνόλου 53 εκπροσώπων, παρόντες μ.ο. 17
  • ΔΗΣΥΜ, προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ, επί συνόλου 47 εκπροσώπων, παρόντες μ.ο. 18

ΕλΕΜ, προσκείμενη σε σας, επί συνόλου 15 εκπροσώπων, παρόντες 14.

Συνάδελφοι,

Αυτή η αυταρχική και απαξιωτική συμπεριφορά προς ένα αυτονόητο αίτημα των συναδέλφων, ξάφνιασε ακόμη και εμάς που χρόνια τώρα αντιπαλεύουμε το ΤΕΕ των ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ. Όταν, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΤΕΕ, επιφυλάσσουν τέτοια συμπεριφορά στο ανώτατο όργανο του ΤΕΕ, την Αντιπροσωπεία και τον Πρόεδρό της, φανταστείτε πως στέκονται στον καθένα από εμάς.

Για αυτό τους απαντάμε ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ. Πρέπει όλοι οι μηχανικοί να μάθουν ποιες παρατάξεις και ποιους ψηφίζουν να τους εκπροσωπούν από τα σπίτια τους, τις καφετέριες και τις πλαζ,. Δεν έχει πλέον το δικαίωμα κανείς και κυρίως το ΤΕΕ να υποθάλπει τέτοιες συμπεριφορές.

Ανοίξτε τα παρακάτω δύο συνημμένα να διαβάσετε την τελική ομιλία του Προέδρου της Αντιπροσωπείας, Γ. Κυριακόπουλου και να δείτε συνολικά τις επιδόσεις των παρατάξεων σε ποσοστά συμμετοχής στο ανώτατο όργανο των μηχανικών. Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΕλΕΜ