19Οκτώβριος2019

Η επίθεση στον Τεχνικό Κόσμο εντείνεται και η Διοίκηση του Τ.Ε.Ε πανηγυρίζει για τις γενικολογίες που υπόσχεται η Κυβέρνηση, ενώ υπονομεύει τις Συλλογικές αποφάσεις της Αντιπροσωπείας του

Με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή από την Κυβέρνηση επιβεβαιώνεται με το χειρότερο τρόπο η ορθότητα της πρωτοβουλίας που πήραμε στην Αντιπροσωπεία του Τ.Ε.Ε στις 5 Οκτωβρίου, ώστε να τοποθετηθεί δυναμικά η Βουλή των Μηχανικών σχετικά με την εξίσωση των Κολλεγίων με τα Πολυτεχνεία. Η υποκρισία της Διοίκησης του Τ.Ε.Ε (η ΔΚΜ ψήφισε το κοινό ψήφισμα που κατατέθηκε) ξεπέρασε κάθε όριο μιας και η συγκεκριμένη, σχεδόν ομόφωνη, απόφαση της Αντιπροσωπείας δεν προωθήθηκε ποτέ στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ούτε καν στους Μηχανικούς. Το δε Προεδρείο της Αντιπροσωπείας (ΔΗΠΑΜ, ΔΚΜ, ΔΗΣΥΜ, ΡΙΖΟΠΡΟΜ), υπεύθυνο για την προάσπιση των αποφάσεων του σώματος, ατένιζε και αυτό αμέριμνο μπροστά στην καταφανή και χωρίς προηγούμενο υπονόμευση των αποφάσεων του ανώτατου αποφασιστικού Οργάνου του Τ.Ε.Ε.

Περισσότερα...

ΕλΕΜ - Περιφερειακή Συνεργασία Μηχανικών: Προεκλογική εκδήλωση στο TEE, 11 Οκτωβρίου 2019, 6:30 μ.μ.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Παρασκευή 11-10-2019, 6.30 μ.μ..
Αίθουσα Αντιπροσωπείας ΤΕΕ , Νίκης 4 , 1ος Όροφος

Συνάδελφοι,

Σας προσκαλούμε,  στην προεκλογική εκδήλωση της
 

ΕλΕΜ - Περιφερειακή Συνεργασία Μηχανικών
Δ. Ε. Σ. Μη

Δημοκρατική Επιμελητηριακή Συμπαράταξη Μηχανικών

 ενόψει των  εκλογών του ΤΕΕ στις 3-11-2019

 Η θεματολογία της Εκδήλωσης θα είναι:

  • Παρουσίαση Υποψηφίων
  • Απολογισμός Δράσεων ΤΕΕ 2016-2019
  • Εκλογικός Προγραμματισμός

Ευτυχώς, που και που επικρατεί και ορθολογισμός

«Ρύθμιση οφειλών, 120 δόσεις»

Επειδή σε αυτή τη χώρα η εφαρμογή της κοινής λογικής είναι επανάσταση, επιτέλους καταργήθηκαν οι παράλογες διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου στο άρθρο 12 «Σύνταξη λόγω θανάτου» του ν. 4317/2016 σχετικά με τα όρια ηλικίας και τους ηλικιακούς περιορισμούς. Το ποσοστό καταβολής της σύνταξης στον επιζώντα σύζυγο αυξάνεται από 50% σε 70%.

Περισσότερα...

Συνεδρίαση Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ στις 5/10/2019. Επαγγελματικά δικαιώματα κολλεγίων


Ψήφισμα στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ σχετικά με την αυτόματη εξομοίωση των τίτλων σπουδών των Κολεγίων με αυτούς των Πολυτεχνείων και των Πολυτεχνικών Σχολών, κατέθεσε σήμερα η ΕλΕΜ και η Περιφερειακή Συνεργασία Μηχανικών, που συμπληρώθηκε και από άλλες παρατάξεις και υπερψηφίστηκε (πλην ΚΚΕ Λευκό) από όλους και κυρίως από την ΔΚΜ, παράταξη που πρόσκειται στην ΝΔ, η οποία πρόκειται να φέρει προς κύρωση στην Βουλή σχετική τροπολογία.

Περισσότερα...

Προθεσμίες μειώσεων & επιβαρύνσεων προστίμων αυθαιρέτων

Με το άρθρο 227 του ν. 4610/19, δόθηκε παράταση στην έκπτωση 10% του Ενιαίου Προστίμου για τις υπαγωγές αυθαιρέτων που θα υλοποιηθούν μέχρι αύριο, 10/5/2019.

Η ΕλΕΜ , δεδομένου ότι εκτός από τη λήξη της έκπτωσης προβλέπεται και επαύξηση 10%, συνολικά δηλαδή θα αυξηθούν τα πρόστιμα κατά 20%, προχώρησε σε σχετική παρέμβαση στο ΥΠΕΝ προκειμένου να μην εφαρμοσθεί τουλάχιστον η προσαύξηση του προστίμου.

Είχαμε γόνιμο διάλογο με την σύμβουλο του κ. Υπουργού , η οποία και μετέφερε με θετική εισήγηση το αίτημα.

Περισσότερα...