20Αύγουστος2019

Ευτυχώς, που και που επικρατεί και ορθολογισμός

«Ρύθμιση οφειλών, 120 δόσεις»

Επειδή σε αυτή τη χώρα η εφαρμογή της κοινής λογικής είναι επανάσταση, επιτέλους καταργήθηκαν οι παράλογες διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου στο άρθρο 12 «Σύνταξη λόγω θανάτου» του ν. 4317/2016 σχετικά με τα όρια ηλικίας και τους ηλικιακούς περιορισμούς. Το ποσοστό καταβολής της σύνταξης στον επιζώντα σύζυγο αυξάνεται από 50% σε 70%.

Περισσότερα...

Προθεσμίες μειώσεων & επιβαρύνσεων προστίμων αυθαιρέτων

Με το άρθρο 227 του ν. 4610/19, δόθηκε παράταση στην έκπτωση 10% του Ενιαίου Προστίμου για τις υπαγωγές αυθαιρέτων που θα υλοποιηθούν μέχρι αύριο, 10/5/2019.

Η ΕλΕΜ , δεδομένου ότι εκτός από τη λήξη της έκπτωσης προβλέπεται και επαύξηση 10%, συνολικά δηλαδή θα αυξηθούν τα πρόστιμα κατά 20%, προχώρησε σε σχετική παρέμβαση στο ΥΠΕΝ προκειμένου να μην εφαρμοσθεί τουλάχιστον η προσαύξηση του προστίμου.

Είχαμε γόνιμο διάλογο με την σύμβουλο του κ. Υπουργού , η οποία και μετέφερε με θετική εισήγηση το αίτημα.

Περισσότερα...

ΕλΕΜ - Εσπερίδα για Μελέτες Στατικής Επάρκειας Κατασκευών στις 19/04/2019

 
Την Παρασκευή 19/04/2019 από τις 18:00 έως 21:30
στην αίθουσα εκδηλώσεων ΤΕΕ στην Αθήνα (1ος όροφος, οδός Νίκης 4), 

η ΕλΕΜ σε συνεργασία με την π-Systems A.E.,
στα πλαίσια της προσπάθειας για υποστήριξη του έργου των μηχανικών στον έλεγχο ασφάλειας των κατασκευών, με τρόπο προσιτό σε μηχανικούς και ιδιοκτήτες, διοργανώνουν εσπερίδα με θέμα:

 «ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ &
ΝΟΜΙΜΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»

 Ομιλητής θα είναι ο γνωστός συγγραφέας πολιτικός μηχανικός
Απόστολος Κωνσταντινίδης

Είσοδος ελεύθερη. 
(επισυνάπτεται το πρόγραμμα της εκδήλωσης)

ΕλΕΜ - Ανακοίνωση για την καταστροφή στην Notre Dame

  

Οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί (ΕλΕΜ) , συμπαρίστανται στα αισθήματα του Γαλλικού  λαού και εκφράζουν την θλίψη τους για τις μεγάλες και σχεδόν ανεπανόρθωτες ζημιές στην NOTRE DAME.

Η καταστροφή μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, μνημείων που έχουν συμβάλλει στην διαμόρφωση της παγκόσμιας ιστορίας, αποτελεί «εθνική» και «προσωπική» απώλεια για όλους μας  και ειδικά για εμάς τους μηχανικούς.

Ελπίζουμε στην ταχεία αποκατάσταση των ζημιών  και είμαστε σίγουροι ότι ο Γαλλικός λαός και η διεθνής κοινότητα, θα βρουν την δύναμη να ανταπεξέλθουν των μεγάλων τεχνικών και οικονομικών δυσκολιών ώστε η NOTRE DAME να παραμείνει  ένα «παγκόσμιο σύμβολο πολιτισμού».

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑμεΑ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 

Στα πλαίσια των υποχρεώσεων για προσαρμογή των κτιρίων στις διατάξεις περί ΑμεΑ και εμποδιζομένων ατόμων μέχρι το 2020, επιθυμώντας  να συμβάλλουμε στην ενημέρωση των συναδέλφων μηχανικών και στην ελαχιστοποίηση των προβλημάτων που -μοιραία- θα δημιουργηθούν κατά την εφαρμογή των διάσπαρτων διατάξεων, δημοσιεύουμε  υλικό που παρουσιάστηκε σε ενημερωτική συγκέντρωση της ΕλΕΜ, στις 12 Δεκ. 2018.

Περισσότερα...