19Ιανουάριος2018

Οικοδομικές άδειες: διευκρινιστικές οδηγίες για την ασφαλιστική ενημερότητα των μηχανικών

Σε νέα εγκύκλιο που εξέδωσε το ΥΠΕΝ έπειτα από ερωτήματα πολεοδομικών υπηρεσιών, σχετικά με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά του άρθρου 40 του ν.4495/2017 για τη χορήγηση της οικοδομικής άδειας, διευκρινίζονται για την ενιαία εφαρμογή αυτού από τις Υπηρεσίες Δόμησης τα παρακάτω:

Στο άρθρο 40 του ν.4495/2017 που φέρει τίτλο «Δικαιολογητικά για τη χορήγηση της οικοδομικής άδειας» ορίζονται ρητά τα σχετικά δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοση της οικοδομικής αδείας, στα οποία δεν περιλαμβάνεται η βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας του μηχανικού. Συνεπώς, για την εφαρμογή των πολεοδομικών διατάξεων του ν.4495/2017 και για την έκδοση οικοδομικής αδείας, δεν απαιτείται η προσκόμιση ασφαλιστικής ενημερότητας του μηχανικού, αλλά μόνο τα αποδεικτικά κατάθεσης των απαιτούμενων εισφορών του ιδιοκτήτη του έργου υπέρ του Δημοσίου, ΕΦΚΑ και δήμου.

Περισσότερα...

ΕλΕΜ - Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας στις 25/01/2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι, φίλοι και μέλη της ΕλΕΜ,

η ΕλΕΜ σας προσκαλεί στην 

εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

 την Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018, ώρα 19:00

(Κτήριο ΤΕΕ,  Ερμού & Νίκης 4, Σύνταγμα, 1ος όροφος)


Θα ακολουθήσει συζήτηση με τα παρακάτω θέματα:

- απολογισμός πεπραγμένων του 2017,
- τι αναμένουμε για το 2018
(ασφαλιστικό, φορολογικό, νέα νομοθεσία)

Εκλογές ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ 2018

ΕΚΛΟΓΕΣ
ΣΑΔΑΣ– ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ

11.03.2018

ΕλΕΜ-Αρχιτέκτονες  

Οι αρχιτέκτονες της ΕλΕΜ μεταφέρουμε την αγωνία των συναδέλφων για τη συνολική κρίση που υφίσταται ο χώρος της αρχιτεκτονικής και των κατασκευών, υπεραμυνόμαστε με κάθε διαθέσιμο μέσο κατά της ολομέτωπης επίθεσης που δέχεται το ελεύθερο επάγγελμα και η παροχή επιστημονικών υπηρεσιών αρχιτέκτονα και αναλαμβάνουμε με συνέπεια την ευθύνη εκπροσώπησης που μας αναθέτουν κάθε φορά οι συνάδελφοι στον ΣΑΔΑΣ-Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων. Παρά τη μικρή, αναλογικά, δύναμη της παράταξής μας, η δράση και η συνέπειά μας κατά τις θητείες μας στα όργανα  του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ, η εθελοντική μας προσφορά σε όλα τα επίπεδα δουλειάς του Συλλόγου, η άοκνη προσπάθεια παραγωγής θέσεων, συμβάλλουν καθοριστικά στη θεσμική και οικονομική επιβίωση,  στη δημοκρατική λειτουργία, στο συναινετικό κλίμα και στο άνοιγμα του συλλόγου σε όλα τα πεδία δραστηριοποίησης.

Περισσότερα...

Ανάρτηση ειδοποιητηρίων πληρωμής εισφορών Δεκεμβρίου 2017 μη μισθωτών ασφαλισμένων

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοινώνει ότι, οι εισφορές Δεκεμβρίου 2017 των Αγροτών, Αυτοαπασχολούμενων και Ελεύθερων Επαγγελματιών, έχουν αναρτηθεί στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του Οργανισμού.

Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο ΕΦΚΑ, www.efka.gov.gr, προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής δεδομένου ότι δε θα πραγματοποιηθεί ταχυδρομική αποστολή.

Καταληκτική ημερομηνία καταβολής είναι η Τετάρτη 31.1.2018.

Την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).

Λήξη προθεσμίας καταβολής αναδρομικών οφειλών Β' εξαμήνου 2012 του ν. 3986/2011 των ασφαλισμένων του τ. ΕΤΑΑ

Η Διοίκηση του Ε.Φ.Κ.Α. ανακοινώνει ότι η προθεσμία καταβολής αναδρομικών οφειλών του Β΄εξαμήνου 2012 του ν.3986/2011 των ασφαλισμένων του τ.ΕΤΑΑ (Υγειονομικοί-Μηχανικοί) λήγει την 30-3-2018.

Δικαιώματα και ευεργετήματα που συνδέονται με την καταβολή εισφορών παραμένουν ενεργά μέχρι την ημερομηνία αυτή (π.χ. ρυθμίσεις, ασφαλιστική ενημερότητα, ασφαλιστική ικανότητα)

Οι ως άνω ασφαλισμένοι καλούνται να εξοφλήσουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές τους εισφορές.