18Σεπτέμβριος2019

Αρχική Ειδήσεις Επαγγελματικά Νέα Αρχιτέκτονες ΕλΕΜ - Συνάδελφε αρχιτέκτονα, η αποχή σου από αυτές τις εκλογές είναι ο χειρότερος επαγγελματικός εχθρός σου

ΕλΕΜ - Συνάδελφε αρχιτέκτονα, η αποχή σου από αυτές τις εκλογές είναι ο χειρότερος επαγγελματικός εχθρός σου

Η Ανεξάρτητη παράταξη των Ελευθέρων Επαγγελματιών Αρχιτεκτόνων ΕλΕΜ
προσκαλεί
τους φίλους και τα μέλη αρχιτέκτονες σε όλη τη χώρα να λάβουν μέρος στις εκλογές για την ανάδειξη της Πανελλήνιας Αντιπροσωπείας που θα πραγματοποιηθούν την
Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 σ’ όλη τη χώρα από 09:00 έως 20:00.

Για την Αθήνα, Οδός Βρυσακίου 15, Μοναστηράκι.

Εμείς στην ΕλΕΜ λέμε ότι ελπίδα για την αναβάθμιση των αρχιτεκτόνων είναι η ενδυνάμωση του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ και λέμε όχι στις μικροπαραταξιακές αντιπαραθέσεις που αποπροσανατολίζουν τους συναδέλφους από τα συσσωρευμένα προβλήματά τους, όπως:

α) Ανεργία

β) Περαιτέρω δραματική συρρίκνωση επαγγελματικής ύλης, όπως παρά τω νόμω αφαίρεση δικαιώματος υπογραφής τοπογραφικών, έμμεση αποβολή από τις τακτοποιήσεις αυθαιρέτων της μελέτης στατικής επάρκειας του  Νόμου των αυθαιρέτων (άρθρο 9Ν. 4495/2017) κλπ., με παράλληλη ανοχή άσκησής της από άλλες ειδικότητες μηχανικών.

γ) περαιτέρω οικονομική αφαίμαξη μέσω της σύνδεσης των ασφαλιστικών εισφορών με το ελάχιστο εισόδημα, δηλ. ένας φόρος ακόμα.

δ) Αδυναμία της πλειοψηφίας των συναδέλφων για κάλυψη των τρεχουσών και αναδρομικών ασφαλιστικών εισφορών τους.

ε) Χαοτική ασάφεια, αλληλοεπικάλυψη, αντιφάσεις και παντελής ανασφάλεια Δικαίου στην πολεοδομική νομοθεσία, κάτι που δυνάμει καθιστά τους συναδέλφους υπόδικους σε δικαστήρια.

στ) Επαγγελματικός κανιβαλισμός μεταξύ συναδέλφων, λόγω κατάργησης των ελαχίστων αμοιβών και του θεσμού των ελεγκτών δόμησης.

Συνάδελφε, είναι επιτακτική η συμπαράστασή σου στην ΕλΕΜ, σε αυτήν την εκλογική διαδικασία.

Μοναδική ελπίδα είναι πλέον η ενδυνάμωση του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων και η στροφή των δραστηριοτήτων του προς τα καθημερινά προβλήματα των συναδέλφων, κάτι που περνά μέσα από την ενίσχυση της ΕλΕΜ, σε αυτές τις εκλογές.

   [ Επειδή ζούμε σε δύσκολες εποχές, οι εγγεγραμμένοι Αρχιτέκτονες στο σύλλογο, ψηφίζουν πληρώνοντας μικρό σχετικά αντίτιμο ~ 5 € για κάθε έτος που δεν πληρώσανε, μέχρι 3 έτη !, αντί του κανονικού που είναι 20 € το έτος.]

     

                   Η αποχή σου αποδυναμώνει την EM

                                                                                συνεπώς την φωνή σου και τον κλάδο.


Για την ΕλΕΜ
Θ. Σεραφίδης

Attachments:
Download this file (elem_sadas_2018.pdf)elem_sadas_2018.pdf[ ]94 kB
Download this file (elem_tm._attikis_2018.pdf)elem_tm._attikis_2018.pdf[ ]83 kB