22Αύγουστος2019

Αρχική Ειδήσεις Επαγγελματικά Νέα Αρχιτέκτονες Γερμανία | Το σπίτι των πολλαπλών επιπέδων!

Γερμανία | Το σπίτι των πολλαπλών επιπέδων!

germania-to-spiti-twn-pollaplwn-epipedwn

Πέτρα πάνω στην πέτρα! Πρόκειται για ένα σπίτι που βρίσκεται στην πόλη ''Aalen'', στο ανατολικό τμήμα του γερμανικού κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Μια άγονη περιοχή με χώμα γεμάτη από πέτρα, η οποία επιτρέπει να κατασκευαστούν υπόγεια επίπεδα μέχρι 1m βάθος. Ένα οικόπεδο που είναι περιορισμένο με στάβλους, οι οποίοι επιτρέπουν να εισέλθει φως μόνο από τη νότια πλευρά. Με βάση αυτές τις συνθήκες, αποφασίστηκε ότι η νέα αυτή κατασκευή θα είναι ένα σπίτι πολλαπλών επιπέδων!

germania-to-spiti-twn-pollaplwn-epipedwn

Τα πλεονεκτήματα είναι ότι όλα τα ξεχωριστά δωμάτια στον πρώτο όροφο, τα οποία βλέπουν στο βορρά, λαμβάνουν αρκετό ήλιο και από το νότο, ως αποτέλεσμα της κατασκευής των πολλαπλών επιπέδων.

germania-to-spiti-twn-pollaplwn-epipedwn

Επειδή σε αυτό το σπίτι τα επιμέρους επίπεδα κατανέμονται με συγκεκριμένο τρόπο, το ισόγειο είναι 1,5m πάνω από το επίπεδο του εδάφους. Στο καθιστικό και την τραπεζαρία μπορεί κανείς να καθίσει τόσο εντός όσο και εκτός του σπιτιού. Παρά τη διαφορά ύψους, υπάρχει άμεση πρόσβαση στον κήπο: μια ελαφρώς αυξημένη κλίση ακριβώς μπροστά από την αυλή οδηγεί στην καταπράσινη περιοχή που χρησιμοποιείται με ενθουσιασμό από τα παιδιά για να παίξουν το καλοκαίρι και το χειμώνα!

germania-to-spiti-twn-pollaplwn-epipedwn

Τα δωμάτια είναι καλά φωτισμένα και οι προσεκτικά μελετημένες λεπτομέρειες έχουν ουσιαστικό ρόλο. Για παράδειγμα, το παράθυρο στο χαμηλότερο επίπεδο του πατώματος που βρίσκεται στο σαλόνι κρύβει τους γείτονες και παρέχει μια ατμοσφαιρική θέα στο πράσινο φύλλωμα. Την ίδια στιγμή, αιχμαλωτίζει το χαμηλό φως του απογευματινού ήλιου και βυθίζει το καθιστικό σε ένα ατμοσφαιρικό φως.

germania-to-spiti-twn-pollaplwn-epipedwn

Παρεμπιπτόντως: οι πέτρες που, όπως ήταν αναμενόμενο, βρέθηκαν κατά την εκσκαφή των θεμελίων ενσωματώθηκαν στα προκαταρκτικά στάδια του σχεδιασμού του κτιρίου: μπορούν τώρα να βρεθούν στη φυσική πέτρα της πρόσοψης και στον κεκλιμένο κήπο!

germania-to-spiti-twn-pollaplwn-epipedwn

 

ΕλΕΜ