22Αύγουστος2019

Αρχική Ειδήσεις Επαγγελματικά Νέα Αρχιτέκτονες Άμστερνταμ | Το σπίτι δίπλα στη λίμνη ''IJ Lake''

Άμστερνταμ | Το σπίτι δίπλα στη λίμνη ''IJ Lake''

amsterntam-to-spiti-dipla-sth-limnh-ij-lake

Σε αυτό το νέο αγροτεμάχιο στην περιοχή ''IJburg'', στα ανατολικά του Άμστερνταμ σχεδιάστηκε μια βίλα από το αρχιτεκτονικό γραφείο ''Marc Prosman Architecten''. Η βίλα είναι τοποθετημένη κοντά στην λίμνη ''IJ Lake''. Οι ιδιοκτήτες αυτού του σπιτιού απολαμβάνουν μια μοναδική εμπειρία διαβίωσης με όμορφη θέα στη λίμνη. Η αίσθηση της ελευθερίας χαρακτηρίζει το σχεδιασμό και είναι διάχυτη τόσο στο εσωτερικό του σπιτιού όσο και στο εξωτερικό του.

amsterntam-to-spiti-dipla-sth-limnh-ij-lake

Η πίσω πρόσοψη είναι ως επί το πλείστον από γυαλί, παρέχοντας πρόσβαση σε μια βεράντα που θυμίζει πλατφόρμα και στο φαρδύ μπαλκόνι του κτιρίου. Όλες οι προσόψεις του κτιρίου πλαισιώνονται διακριτικά από την ίδια ξύλινη δομή, η οποία προσδίδει σε αυτήν την βίλα μια συνοχή. Η είσοδος στο μπροστινό μέρος χαρακτηρίζεται από ένα συγκεκριμένο πλαίσιο.

amsterntam-to-spiti-dipla-sth-limnh-ij-lake

Δίπλα στην είσοδο βρίσκεται η κουζίνα. Από το σαλόνι στο πίσω μέρος του σπιτιού μπορεί κανείς να δει τη λίμνη. Ο ένας τοίχος αποτελείται κυρίως από γυαλί. Μια οριζόντια λωρίδα από ένα ματ αδιαφανές γυαλί στο εξωτερικό συνθέτει μια βιβλιοθήκη στο εσωτερικό. Αυτή η κατασκευή υποδέχεται το διάχυτο φως στο σαλόνι, χωρίς να επηρεάζει την ιδιωτική ζωή των ενοίκων.

amsterntam-to-spiti-dipla-sth-limnh-ij-lake

 

ΕλΕΜ