22Αύγουστος2019

Αρχική Ειδήσεις Επαγγελματικά Νέα Αρχιτέκτονες Χαβάη | Συναρπαστική εμπειρία διαβίωσης στο δάσος!

Χαβάη | Συναρπαστική εμπειρία διαβίωσης στο δάσος!

xavah-synarpastikh-empeiria-diaviwshs-sto-dasos

Αυτό το σπίτι βρίσκεται μέσα στην πυκνή έκταση του δάσους ''Ohia'' και σχηματίζει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους με θέα στο δάσος, στον ουρανό και στην παραλία, στο νησί της Χαβάης. Στην περιοχή ''Pahoa'', λοιπόν, μπορεί κανείς να εξερευνήσει μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική που ενισχύει την εμπειρία του να ζεις σε αυτό το συναρπαστικό περιβάλλον.

xavah-synarpastikh-empeiria-diaviwshs-sto-dasos

Το κύριο χαρακτηριστικό του σπιτιού είναι ένα συγκεκριμένο δοκάρι που διατρέχει όλο το μήκος του κτιρίου με μόνο τρεις τσιμεντένιους τοίχους να υποστηρίζουν την τεράστια έκτασή του. Συγκολλημένα δοκάρια και ξύλινες σανίδες συνθέτουν την οροφή που κρέμεται κάτω από αυτό. Το συγκεκριμένο αυτό δοκάρι έρχεται σε αντίθεση με το συνεχές γυαλί και με τους υπαίθριους χώρους. Αυτές οι τεράστιες εκτάσεις της διαφάνειας ενισχύουν την αίσθηση της διαβίωσης στο δάσος ''Ohia''.

xavah-synarpastikh-empeiria-diaviwshs-sto-dasos

Τα δέντρα ''Ohia'' είναι το τοπικό χαρακτηριστικό της Χαβάης. Πρόκειται για τα πρώτα δέντρα που αναπτύχθηκαν σε νέες ροές λάβας. Το λαμπερό κόκκινο λουλούδι της ''Ohia'', που ονομάζεται ''Lehua'', κάνει μια εντυπωσιακή αντίθεση με τα ροδοκόκκινα πράσινα φύλλα και με τις αποχρώσεις του γκρι: από το φλοιό του δέντρου και από τη μαύρη λάβα. Όπως το ''Ohia'', έτσι και το γκρίζο σπίτι σκυροδέματος αναμειγνύεται με το υφιστάμενο τοπίο της λάβας και των δέντρων, ενώ χρωματιστές πινελιές στο σπίτι μιμούνται το λουλούδι ''Lehua''.

xavah-synarpastikh-empeiria-diaviwshs-sto-dasos

Η φύση του σπιτιού είναι μακριά και λεπτή με ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους που χωρίζονται από ξαπλώστρες και διχοτομούνται από μια πισίνα. Η λεπτότητα του σπιτιού παρέχει παθητική ψύξη μέσω του διαμπερούς αερισμού επιτρέποντας την κατάργηση των μηχανικών τεχνικών για κλιματισμό, μια συνεπή και διάχυτη ποιότητα φωτός στα δωμάτια κατά την διάρκεια της ημέρας, καθώς και θέα στο δάσος, στον ουρανό και στη θάλασσα από κάθε δωμάτιο.

xavah-synarpastikh-empeiria-diaviwshs-sto-dasos

Άλλα βιώσιμα χαρακτηριστικά: σύστημα απορροής όμβριων υδάτων που τροφοδοτεί το νερό που χρησιμοποιείται μαζί με ένα ηλιακό σύστημα θέρμανσης για χρήση ζεστού νερού. Μια χαλαρή κατανομή των χώρων γύρω από τους λίγους συμπαγείς τοίχους δημιουργεί ένα σπίτι που είναι εξίσου ανοιχτό σε όλες τις κατευθύνσεις και υποδέχεται την φύση ευχάριστα στο εσωτερικό του!

ΕλΕΜ