22Αύγουστος2019

Αρχική Ειδήσεις Επαγγελματικά Νέα Αρχιτέκτονες Κατοικία στην πόλη ''Mill Valley'' | Τρεις όροφοι... πολλοί χώροι για χαλάρωση!

Κατοικία στην πόλη ''Mill Valley'' | Τρεις όροφοι... πολλοί χώροι για χαλάρωση!

katoikia-sthn-polh-mill-valley-treis-orofoi-polloi-xwroi-gia-xalarwsh

Αυτό το σπίτι στην πόλη ''Mill Valley'', στην ''California'' είχε σχεδιαστεί για ένα νέο ζευγάρι. Η περιοχή ήταν η έμπνευση και η κατευθυντήρια γραμμή για την αρχιτεκτονική: τεράστια θέα στο βουνό ''Mt. Tamalpais'', στενές σχέσεις με το άλσος στην γύρω περιοχή, καθώς και μια απότομη κλίση. Λαμβάνοντας υπόψη τη θέση του, το σπίτι χωρίζεται σε τρία επίπεδα. Ο κάτω όροφος είναι χτισμένος στην πλαγιά του λόφου, ενώ τα δύο ανώτερα επίπεδα είναι εκτεθειμμένα στο φως και έχουν θέα στο καταπράσινο τοπίο.

katoikia-sthn-polh-mill-valley-treis-orofoi-polloi-xwroi-gia-xalarwsh

Ο πρώτος όροφος περιλαμβάνει το γκαράζ, την είσοδο, το εργαστήρι ζωγραφικής, την γκαλερί και το δωμάτιο των φιλοξενούμενων. Η είσοδος είναι ένας διώροφος χώρος με μια σκάλα που οδηγεί στο δεύτερο όροφο, στον οποίο βρίσκεται το κύριο επίπεδο διαβίωσης που συνδέεται με τους εξωτερικούς χώρους μέσω των παραθύρων που έχουν θέα σε πολλές κατευθύνσεις. Αυτός ο διπλού ύψους χώρος έχει μεγάλα παράθυρα που επικεντρώνονται στο άλσος μόλις 10 μέτρα μακριά. Ο επάνω όροφος περιλαμβάνει δύο υπνοδωμάτια, ένα γραφείο και μία κεκλιμένη γέφυρα που οδηγεί σε ένα ανώτερο επίπεδο και συγκεκριμένα στην αυλή και στην πισίνα.

katoikia-sthn-polh-mill-valley-treis-orofoi-polloi-xwroi-gia-xalarwsh

Ο φυσικός χαλκός είναι το κύριο υλικό στους εξωτερικούς χώρους, καθώς τυλίγει το δεύτερο όροφο του σπιτιού για να τονίσει τη θέση των κύριων χώρων διαβίωσης. Το σκυρόδεμα στους τοίχους κάτω από το δεύτερο επίπεδο είναι εμφανές. Στο εσωτερικό, λευκοί τοίχοι, εκτάσεις από γυαλί και πατώματα από ξύλο βελανιδιάς τονίζουν πως η απλότητα μπορεί να κάνει τη διαφορά.

katoikia-sthn-polh-mill-valley-treis-orofoi-polloi-xwroi-gia-xalarwsh

 

ΕλΕΜ