22Αύγουστος2019

Αρχική Ειδήσεις Επαγγελματικά Νέα Αρχιτέκτονες Γαλλία | Αρχιτεκτονική πρόταση προς μίμηση!

Γαλλία | Αρχιτεκτονική πρόταση προς μίμηση!

gallia-arxitektonikh-protash-pros-mimhsh

Κοντά στην κοινότητα ''Argenton sur Creuse'', το υπάρχον σπίτι έχει νότια κλίση σε έναν κήπο. Η είσοδος βρίσκεται και διατηρείται στο επίπεδο του δρόμου. Από τον δρόμο μπορεί κανείς να παρατηρήσει το σπίτι. Η τοποθεσία αυτή προσφέρει πλήρη έκθεση στον ήλιο. Το σπίτι βρίσκεται στην περιοχή ''Indre'', στη Γαλλία.

gallia-arxitektonikh-protash-pros-mimhsh

Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης έζησε κυρίως στο επίπεδο του δρόμου και στη σοφίτα. Μέχρι τότε, το επίπεδο του κήπου ήταν περισσότερο για πρακτικούς λόγους ή για εποχιακή χρήση. Η λειτουργική σχέση μεταξύ αυτών των δύο επιπέδων χρειαζόταν βελτίωση. Ο στόχος ήταν να συνδεθούν τα δύο επίπεδα, προκειμένου να γίνεται καλύτερη χρήση του χώρου και να εγκατασταθούν χώροι διαβίωσης όχι πια προς την κατεύθυνση του δρόμου, αλλά προς τον κήπο.

gallia-arxitektonikh-protash-pros-mimhsh

Στη συνέχεια, η αρχιτεκτονική πρόταση τροποποιεί τους προηγούμενους χώρους, δεδομένου ότι οι νέες περιοχές διαβίωσης θεμελιώνονται στο επίπεδο του κήπου. Νέα μεγάλα παράθυρα και μια προσθήκη που προεξέχει της βεράντας διαφοροποιούν την κατασκευή ενισχύοντας δυναμικά την παρουσία της στην περιοχή.

gallia-arxitektonikh-protash-pros-mimhsh

Ένα δέρμα χάλυβα, σαν κορδέλα, καλύπτει εν μέρει τον εξωτερικό τοίχο και συνδέει την προσθήκη με το ήδη υπάρχον κτίριο. Αυτή η ξύλινη ''καμπίνα'' σχετίζεται με τον κήπο και με την κοιλάδα, ενώ από το σημείο αυτό μπορεί κανείς να έχει μια εκπληκτική θέα και να είναι παρατηρητής της περιοχής.

gallia-arxitektonikh-protash-pros-mimhsh

 

ΕλΕΜ