22Αύγουστος2019

Αρχική Ειδήσεις Επαγγελματικά Νέα Αρχιτέκτονες Ολλανδία | Αισθητική που ξεχωρίζει!

Ολλανδία | Αισθητική που ξεχωρίζει!

ollandia-aisthhtikh-poy-ksexwrizei

Η κατασκευή αντλιών νερού, η βασική, δηλαδή, δραστηριότητα της εταιρείας ''Wilo'', ενέπνευσε το σχεδιασμό του κτιρίου της εταιρείας στην Ολλανδία: ένα σωληνωτός όγκος τυλιγμένος με μια συγκολλημένη πρόσοψη αλουμινίου και μια θεαματική κλίση πάνω από το νερό απογειώνουν την αισθητική του κτιρίου.

ollandia-aisthhtikh-poy-ksexwrizei

Οι προσόψεις στην μπροστινή και στην πίσω πλευρά είναι ιδιαίτερα αντιπροσωπευτικές και είναι διαφανείς. Αντιθέτως, οι πλευρικές προσόψεις είναι πιο κλειστές και προφυλάσσουν από τον θόρυβο της κυκλοφορίας. Η μορφή και τα υλικά του κτιρίου προσθέτουν ένα επιπλέον δυναμισμό σε αυτό το δρόμο και ενισχύουν την εμπειρία για τους αυτοκινητιστές που διασχίζουν την περιοχή.

ollandia-aisthhtikh-poy-ksexwrizei

Δύο σωλήνες στο εσωτερικό του κτιρίου προβλέπουν την ψύξη και, εάν είναι απαραίτητο, και την θέρμανση. Βέβαια, για την θέρμανση υπάρχει το κύριο σύστημα θέρμανσης στο δάπεδο. Οι σχεδιαστές χρησιμοποίησαν ένα ειδικό μείγμα σκυροδέματος για την κατασκευή του κτιρίου.

ollandia-aisthhtikh-poy-ksexwrizei

Η προσθήκη των κόκκων με κερί παραφίνης στο σκυρόδεμα σημαίνει ότι πλεονάζουσα θερμότητα μπορεί να αποθηκευθεί χωρίς να επηρεάζει τη θερμοκρασία του υλικού. Η άνω επιφάνεια του φύλλου είναι διάτρητη και εξοπλισμένη με ακουστική μόνωση. Το αποτέλεσμα: μια ελαφριά στέγη με τη σωρευτική ικανότητα του σκυροδέματος και τις καλές ακουστικές ιδιότητες.

ΕλΕΜ