22Αύγουστος2019

Αρχική Ειδήσεις Επαγγελματικά Νέα Αρχιτέκτονες Γερμανία | Ένα σπίτι με δύο όψεις!

Γερμανία | Ένα σπίτι με δύο όψεις!

germania-ena-spiti-me-dyo-opseis

Το μικρό χωριό '' Osterreinen'' βρίσκεται στη Γερμανία, στις δυτικές όχθες της λίμνης ''Forggen''. Στο κέντρο του, που περιβάλλεται από σπίτια της δεκαετίας του '70, ένα εργοτάξιο παρέμενε ανεκμετάλλευτο. Σε αυτό το σημείο είναι που δημιουργήθηκε μια κατοικία. Βασική ιδέα του αρχιτεκτονικού γραφείου ήταν να είναι το σπίτι ανάλογο με τις τοπικές αγροτικές κατοικίες.

germania-ena-spiti-me-dyo-opseis

Σχεδόν όλα τα ανοίγματα της πρόσοψης μπορούν να κλείσουν πλήρως με παντζούρια. Τα ξύλινα ελάσματα των τοίχων συνεχίζονται απρόσκοπτα στα ελάσματα των παραθυρόφυλλων και με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται μια ομοιογενής εμφάνιση. Μέσω αυτού του μηχανισμού, το ήπιο φως της ημέρας πέφτει στις στοές στη βόρεια και τη νότια πλευρά του σπιτιού.

germania-ena-spiti-me-dyo-opseis

Το εσωτερικό του σπιτιού οργανώνεται γύρω από μια εντυπωσιακή δομή σκάλας, η οποία δίνει μια γενναιοδωρία στο σπίτι. Όλες οι εσωτερικές επιφάνειες είναι λευκές για να αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια το διαφοροποιημένο φως της ημέρας που εισέρχεται μέσα. Μια ενδοδαπέδια θέρμανση και ένα σύστημα εξαερισμού υποστηρίζουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού ώστε να εξασφαλίζεται ένα χαμηλό επίπεδο ενέργειας.

germania-ena-spiti-me-dyo-opseis

Για την υλοποίηση του κτιρίου, εκτός από τη χρήση των τοπικών, φυσικών και παραδοσιακών υλικών με την βοήθεια ντόπιων τεχνιτών, χρησιμοποιήσαμε επίσης την τοπική υπηρεσία μηχανικής (π.χ. για τις δομικές κατασκευές, για την θέρμανση, για τον εξαερισμό, για την υγιεινή και για το σχεδιασμό της ηλεκτρικής ενέργειας). Φυσικά, χρησιμοποιήσαμε τα πάντα έχοντας ως φόντο την προστασία του περιβάλλοντος ώστε να επιτευχθεί υψηλή βιωσιμότητα.

germania-ena-spiti-me-dyo-opseis

 

ΕλΕΜ