22Αύγουστος2019

Αρχική Ειδήσεις Επαγγελματικά Νέα Αρχιτέκτονες Ένα σπίτι στη θάλασσα με θέα το ηλιοβασίλεμα!

Ένα σπίτι στη θάλασσα με θέα το ηλιοβασίλεμα!

ena-spiti-sth-thalassa-me-thea-to-hliovasilema

Το σπίτι βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα σε ένα προνομιακό οικόπεδο κοντά σε μια ήρεμη παραλία, στην περιοχή ''Jose Ignacio'', στην Ουρουγουάη. Η τοποθεσία έχει μια μέτρια κλίση προς τη θάλασσα, ενώ η βασική θέα του σπιτιού είναι το ηλιοβασίλεμα. Σε μία από τις πλευρές του, προς τα νότια, βρίσκεται ένας από τους κύριους δρόμους πρόσβασης προς την παραλία, ο οποίος είναι πολύ απασχολημένος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

ena-spiti-sth-thalassa-me-thea-to-hliovasilema

Η κατασκευή αυτή είναι ένα σπίτι που προορίζεται για τις διακοπές μιας οικογένειας, η οποία θα κάνει συνεχόμενη χρήση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και περιστασιακή χρήση κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Έχει σχεδιαστεί σχεδόν εξ ολοκλήρου σε ένα μόνο όροφο με τις βεράντες να ακολουθούν ελαφρά τη φυσική κλίση του εδάφους.

ena-spiti-sth-thalassa-me-thea-to-hliovasilema

Το σπίτι σχηματίζεται από μία σειρά από πέτρινα υπόστεγα, που χωρίζονται από αυλές και καλύπτονται από μια μεγάλη πλάκα. Αυτή η στέγη του σπιτιού έχει μια ισχυρή οριζόντια κίνηση που συνδέει το σπίτι με το ηλιοβασίλεμα στον ορίζοντα του ωκεανού. Ο ''πύργος'' ορίζει την διακριτική παρουσία του στο τοπίο της πόλης ''Jose Ignacio''.

ena-spiti-sth-thalassa-me-thea-to-hliovasilema

Αυτά τα δύο παραπάνω στοιχεία καθορίζουν το κοινωνικό χώρο του σπιτιού ως μια ακολουθία από τους εξωτερικούς, τους εσωτερικούς και τους ημιυπαίθριους χώρους που συνδέονται μεταξύ τους δημιουργώντας διάφορες συνθήκες προσαρμοσμένες στις κλιματικές μεταβλητές του χώρου. Τα μεγάλα συρόμενα παράθυρα  μετατρέπουν το σπίτι σε ένα μεγάλο εξωτερικό, σκιασμένο χώρο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

ena-spiti-sth-thalassa-me-thea-to-hliovasilema

 

ΕλΕΜ