22Αύγουστος2019

Αρχική Ειδήσεις Επαγγελματικά Νέα Αρχιτέκτονες Ένα σπίτι από προκατασκευασμένα υλικά!

Ένα σπίτι από προκατασκευασμένα υλικά!

ena-spiti-apo-prokataskeyasmena-ylika

Το λεγόμενο «itHouse» είναι ένα σύστημα σχεδιασμού που αναπτύχθηκε από τον Taalman Koch, ο οποίος χρησιμοποιεί μια σειρά από προκατασκευασμένα στοιχεία και υλικά για να ελέγχει καλύτερα τα απόβλητα των κατασκευών, την εργασία, καθώς και την ποιότητα του τελικού προϊόντος. Σχεδιασμένο ως ένα μικρό σπίτι με γυάλινους τοίχους και ανοικτή κάτοψη, το «itHouse» μεγιστοποιεί τη σχέση του ιδιοκτήτη με το γύρω τοπίο, περιορίζοντας την επίδραση του κτιρίου στις «ντελικάτες» συνθήκες της τοποθεσίας.

ena-spiti-apo-prokataskeyasmena-ylika

Η ενεργειακή απόδοση στο «itHouse» επιτυγχάνεται μέσω παθητικής θέρμανσης και ψύξης, αξιοποιώντας τον προσανατολισμό της τοποθεσίας και την θέση του εξαερισμού, μέσω ενδοδαπέδιας θέρμανσης, μέσω συσκευών και εξοπλισμού υψηλής αποτελεσματικότητας και μέσω της χρήσης ηλιακών φωτοβολταϊκών και θερμικών συλλεκτών.

ena-spiti-apo-prokataskeyasmena-ylika

Για περαιτέρω ενίσχυση της εμπειρίας της διαμονής σε ένα γυάλινο σπίτι, ένα γραφικό σχέδιο έχει δημιουργηθεί σε διακριτικές περιοχές των γυάλινων τοίχων, προσφέροντας μια ιδιαίτερα πλαισιωμένη θέα, μοτίβα σκίασης στους χώρους και ζώνες ιδιωτικής ζωής.

ena-spiti-apo-prokataskeyasmena-ylika

ΕλΕΜ