22Αύγουστος2019

Αρχική Ειδήσεις Επαγγελματικά Νέα Αρχιτέκτονες Μια κατοικία στους πρόποδες των Άλπεων!

Μια κατοικία στους πρόποδες των Άλπεων!

mia-katoikia-stoys-propodes-twn-alpewn

Η ιδιοκτησία βρίσκεται στην περιοχή ''Wiggensbach'', στην Γερμανία και αποτελεί μια σύγχρονη ερμηνεία ενός τοπικού αχυρώνα. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη κατασκευή που στέκεται δυναμικά στους πρόποδες των Άλπεων. Φυσικά και παραδοσιακά ξύλα από την περιοχή χρησιμοποιούνται  στους εξωτερικούς τοίχους, στις σκάλες, στους εσωτερικούς τοίχους, στην κατασκευή οροφής, στη μόνωση, στα παράθυρα, στα δάπεδα και στην επίπλωση. Το κτίριο αξιοποίησε μόνο τοπικούς τεχνίτες και κατασκευαστές, ελαχιστοποιώντας με αυτόν τον τρόπο τις αποστάσεις μεταφοράς και την μεταφορά πόρων.

mia-katoikia-stoys-propodes-twn-alpewn

Μια γεωθερμική αντλία θερμότητας τροφοδοτεί ένα σύστημα θέρμανσης, παράγοντας μεγάλες επιφάνειες ανταλλαγής θερμότητας σε όλα τα δωμάτια. Ένα κεντρικό ''μπλοκ'' φούρνου παρέχει θερμότητα προς το ανώτερο επίπεδο.

mia-katoikia-stoys-propodes-twn-alpewn

Η κατασκευή είναι σχεδιασμένη για τις συνθήκες διαβίωσης, αλλά και εργασίας, ενώ προσφέρει έντονη έκθεση στη φύση και στο φως της ημέρας, όμορφη θέα, καθώς και ευρύχωρα δωμάτια. Μια σκάλα χωρίζει το κτίριο κάθετα, διαχωρίζοντας το γκαράζ και τα γραφεία από τις περιοχές διαβίωσης.

mia-katoikia-stoys-propodes-twn-alpewn

Στον πρώτο όροφο, τα δωμάτια είναι διατεταγμένα γύρω από ένα συγκεκριμένο πυρήνα, που είναι η στατική ραχοκοκαλιά του κτιρίου. Αυτός ο πυρήνας περιέχει, μεταξύ άλλων, το φούρνο, το μπάνιο, τις τουαλέτες και μια μικρή κουζίνα. Οι πιο ιδιωτικοί χώροι διαβίωσης, οι οποίοι περιλαμβάνουν ένα υπνοδωμάτιο, ένα μπάνιο και χώρους για μελέτη βρίσκονται στο ισόγειο.

mia-katoikia-stoys-propodes-twn-alpewn

Στα νότια, πανοραμικά παράθυρα, παράλληλα με την κλίση του λόφου δημιουργούν μια ευρύχωρη, τραπεζοειδή στοά και στα δύο επίπεδα του σπιτιού. Λόγω των ευέλικτων συρόμενων παραθυρόφυλλων, το σπίτι μπορεί να ανοίξει ή να κλείσει εντελώς, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες να ελέγχουν το επίπεδο του φωτός και της σκιάς στο εσωτερικό. Τα παραθυρόφυλλα μπορούν να κλείσουν εντελώς όταν χρειαστεί, παρέχοντας μια ασπίδα προστασίας από τον άνεμο και το χιόνι.

mia-katoikia-stoys-propodes-twn-alpewn

Οι εξωτερικές προσόψεις είναι φτιαγμένες από παραδοσιακό λευκό έλατο, το οποίο θα γίνεται όλο και περισσότερο γκρι με την πάροδο του χρόνου για να ταιριάζει με την αλουμινένια λαμαρίνα της οροφής.

mia-katoikia-stoys-propodes-twn-alpewn

 

ΕλΕΜ