20Σεπτέμβριος2019

Αρχική Ειδήσεις Επαγγελματικά Νέα Αρχιτέκτονες Ολλανδία | Ένα σπίτι με δυναμική παρουσία!

Ολλανδία | Ένα σπίτι με δυναμική παρουσία!

ollandia-ena-spiti-me-dynamikh-paroysia

Το αρχιτεκτονικό γραφείο ''BaksvanWengerden Architecten'' ανέλαβε να σχεδιάσει ένα σπίτι για μια οικογένεια σε ένα οικόπεδο στην περιοχή ''Nollen-Oost'', που βρίσκεται στα βορειοανατολικά της περιοχής ''Alkmaar'' στην Ολλανδία. Η θέση και οι διαστάσεις του οικοπέδου, καθώς και οι διαφορετικές απόψεις και πτυχές της ιδιωτικής ζωής οδήγησαν σε ένα βόριο-νότιο προσανατολισμό για το ισόγειο και σε ένα ανατολικό-δυτικό προσανατολισμό για το ανώτερο επίπεδο.

ollandia-ena-spiti-me-dynamikh-paroysia

Το ισόγειο είναι οργανωμένο γύρω από μια επιδαπέδια κατασκευή που θυμίζει ένα κουτί. Σε αυτήν την κατασκευή περιέχεται το υλικό υποστήριξης για τους υπόλοιπους χώρους γύρω από αυτό. Το καθιστικό στα νότια οδηγεί σε μια αυλή στο μπροστινό μέρος του σπιτιού. Η κουζίνα έχει μια κεντρική θέση στο σπίτι και ο χώρος του φαγητού είναι προσανατολισμένος προς μια ''γενναιόδωρη'' αυλή στο πίσω μέρος του έργου.

ollandia-ena-spiti-me-dynamikh-paroysia

Στο επάνω επίπεδο τα υπνοδωμάτια είναι προσανατολισμένα προς τους κήπους που έχουν διαμορφωθεί τόσο στην ανατολική και όσο και στην δυτική πλευρά. Μια ιδιαίτερη στέγη που αγκαλιάζει και τις δύο πλευρές του σπιτιού δίνει ένα ευχάριστα περίεργο σχήμα στην κατασκευή. Ανθρακίτης και κεραμικά πλακίδια τυλίγουν εντελώς το σπίτι. Έτσι, φαίνεται ταυτόχρονα δυναμικό και ταπεινό.

ollandia-ena-spiti-me-dynamikh-paroysia

 

ΕλΕΜ