22Αύγουστος2019

Ένα κέντρο σπα στο Μεξικό!

ena-kentro-spa-sto-meksiko

Το έργο για το κέντρο ''spa'' και σωματικής άσκησης ''Jiva'' βρίσκεται μέσα σε ένα χώρο 9000 τετραγωνικών μέτρων στην περιοχή ''Colonia San Angel'', στο Μεξικό. Η τοποθεσία εντός της ιδιοκτησίας ανταποκρίνεται στην επιλογή ενός ιδανικού περιβάλλοντος για το κέντρο αυτό. Η εξωτερική εικόνα του έργου αποτελείται από ένα ομοιογενές υλικό που καλύπτει τους όγκους ώστε να ''ξεκουραστούν'' πάνω σε μια θάλασσα από χαλίκι και βλάστηση.

ena-kentro-spa-sto-meksiko

Μέσα στην επιλεγμένη περιοχή του ακινήτου, μια σειρά από εγκαταλελειμμένα κτίρια επαναχρησιμοποιούνται. Έτσι, ένα παλιό κτίριο που βρίσκεται σε ένα από τα όρια του ακινήτου συνδέεται με δύο υπόστεγα και σχηματίζεται ένα σύνολο που είναι ενσωματωμένο άμεσα με τη φύση.

ena-kentro-spa-sto-meksiko

Η αναδιαμόρφωση αποτελείται από την ανακατασκευή των υφιστάμενων προσόψεων των κτιρίων. Επιχειρείται να ανανεωθεί η εικόνα μέσω της χρήσης ασβεστόλιθου σαν ένα υλικό επικάλυψης. Στο εσωτερικό, η παρέμβαση συνίσταται στους διαχωριστικούς τοίχους που διαμορφώνουν καμπίνες μασάζ, καθώς και δημόσιους και ημιδημόσιους χώρους.

ena-kentro-spa-sto-meksiko

Η συναρμολογούμενη σχεδίαση είναι αυτό που έδωσε την ευελιξία σε αυτήν την κατασκευή. Ο μετασχηματισμός ενός εσωτερικού κτιρίου σε ένα υπαίθριο κτίριο αποτελούνταν, από τη μία πλευρά, από τα θεμέλια πάνω στα οποία στερεώνονται οι ξύλινες δομές και, από την άλλη πλευρά, από την πλάκα που προστίθεται στην κατασκευή. Επίσης, η πρόσοψη άλλαξε σε γυαλί.

ena-kentro-spa-sto-meksiko

 

ΕλΕΜ