22Αύγουστος2019

Αρχική Ειδήσεις Επαγγελματικά Νέα Αρχιτέκτονες Ένα μοντέρνο οικογενειακό σπίτι!

Ένα μοντέρνο οικογενειακό σπίτι!

ena-monterno-oikogeneiako-spiti

Πρόκειται για μια μοναδική οικογενειακή κατοικία στην περιοχή ''Santa Venetia'', στην Καλιφόρνια. Το έργο αποτελείται από ένα διώροφο 5.000 τετραγωνικών ποδιών και από έναν ξενώνα 12.000 τετραγωνικών ποδιών. Το ακίνητο είναι μεγάλο και έχει το κατάλληλο μέγεθος για μια νεαρή οικογένεια τεσσάρων ατόμων. Ο πρώτος όροφος έχει σχήμα μιας μακριάς μπάρας και έχει μια ανοικτή διαρρύθμιση στα δημόσια δωμάτια, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο θέα στο δυτικό μισό μέρος του ακινήτου.

ena-monterno-oikogeneiako-spiti

Οι εξωτερικοί χώροι αποτελούνται από ένα μπροστινό κήπο, έναν ιδιωτικό κήπο, έναν εξωτερικό στεγασμένο χώρο και διάφορους άλλους χώρους, όπως ένα γήπεδο, μια πισίνα και έναν χώρο για ''spa''.

ena-monterno-oikogeneiako-spiti

Ο δεύτερος όροφος αποτελεί το κυρίως σπίτι και περιέχει μια μεγάλη σουίτα, δύο παιδικά υπνοδωμάτια, ένα δωμάτιο για το πλυντήριο, ένα γραφείο και ένα μεγάλο δωμάτιο με όλα τα μέσα ενημέρωσης. Ο ξενώνας βρίσκεται στο νότιο άκρο του ακινήτου στον ίδιο άξονα με την πισίνα.

ena-monterno-oikogeneiako-spiti

Τα κύρια υλικά του εξωτερικού χώρου είναι ο λευκός στόκος, το γυαλί και το μεταλλικό έλασμα. Φωτοβολταϊκοί συλλέκτες στην οροφή παρέχουν ένα μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας στην κατοικία.

ena-monterno-oikogeneiako-spiti

 

ΕλΕΜ