20Σεπτέμβριος2019

Αρχική Ειδήσεις Επαγγελματικά Νέα Αρχιτέκτονες Χιλή | Το λευκό σπίτι που θυμίζει το γράμμα ''Ο''

Χιλή | Το λευκό σπίτι που θυμίζει το γράμμα ''Ο''

xilh-to-leyko-spiti-poy-thymizei-to-gramma-o

Ο χώρος του σπιτιού απλώνεται ήρεμα και ευγενικά βορειοανατολικά στην περιοχή ''Marbella'', στη Χιλή και έχει όμορφη θέα προς την ίδια κατεύθυνση. Αυτή η πρόταση έχει ως στόχο να κάνει δυναμική χρήση ολόκληρης της τοποθεσίας, αξιοποιώντας τις ειδικές ιδιότητες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που δημιουργούνται από την πλαγιά. Το σπίτι και η τοποθεσία αποτελούν έναν ενιαίο συνεχή χώρο και χαρακτηρίζονται από έναν ιδιαίτερο κλειστό εσωτερικό κήπο.

xilh-to-leyko-spiti-poy-thymizei-to-gramma-o

Η προσέγγιση των επισκεπτών στο σπίτι πραγματοποιείται από το πίσω μέρος του οικοπέδου. Στον εσωτερικό κήπο, η κλίση γίνεται συνεχής με το δάπεδο του σπιτιού και στη συνέχεια εκτείνεται γύρω από το σπίτι και μέχρι τις πιο ιδιωτικές περιοχές του σπιτιού.

xilh-to-leyko-spiti-poy-thymizei-to-gramma-o

Πέρα από την είσοδο υπάρχει ένα ευρύχωρο καθιστικό, το οποίο οδηγεί στην παρακείμενη τραπεζαρία. Αναμένουμε ότι ο εσωτερικός κήπος και οι χώροι της διαβίωσης και της τραπεζαρίας θα χρησιμοποιηθούν μαζί, επιτρέποντας έναν ελεύθερο εσωτερικό και εξωτερικό τρόπο ζωής. Με μια ήπια ράμπα που τυλίγεται γύρω από τον εσωτερικό κήπο γίνεται μια μετάβαση στην ιδιωτική ζώνη του σπιτιού όπου υπάρχουν τα υπνοδωμάτια. Τα υπνοδωμάτια είναι υπερυψωμένα από το έδαφος και έτσι προστατεύεται η ιδιωτική ζωή.

xilh-to-leyko-spiti-poy-thymizei-to-gramma-o

Ανεβαίνοντας την πλαγιά από το πίσω μέρος της τοποθεσίας, όταν εισέρχεται κανείς στο σπίτι και διακινείται στο εσωτερικό, συνειδητοποιεί πως το σπίτι αποτελεί εξέλιξη των εξωτερικών χώρων με σταδιακή αλλαγή χαρακτήρων και προσανατολισμών.

xilh-to-leyko-spiti-poy-thymizei-to-gramma-o

ΕλΕΜ