21Σεπτέμβριος2019

Αρχική Ειδήσεις Επαγγελματικά Νέα Αρχιτέκτονες Βραζιλία | Ένα σπίτι... μια γκαλερί!

Βραζιλία | Ένα σπίτι... μια γκαλερί!

vrazilia-ena-spiti-mia-gkaleri

Η ιδέα αυτού του έργου ξεκίνησε από την αντίληψη ότι το σπίτι αυτό θα αποτελεί ένα χώρο για περισυλλογή. Πρώτον, το σπίτι θα έχει ρόλο καταφύγιου και θα εκθέτονται σε αυτό σημαντικές συλλογές έργων σύγχρονης τέχνης. Δεύτερον, οι κοιλάδες και τα ''μπλε'' βουνά του κράτους της Βραζιλίας, Minas Gerais, αποτελούν ένα σπάνιο και θεαματικό τοπίο, το οποίο θα πρέπει να εισέλθει στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού και να ενσωματωθεί στο συνολικό περιβάλλον του, δηλαδή στα υπνοδωμάτια, στα μπάνια, στα σαλόνια, στο γραφείο, και κυρίως, στη κουζίνα, καθώς είναι ένας χώρος που βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του ιδιοκτήτη.

vrazilia-ena-spiti-mia-gkaleri

Έτσι, το έργο θα πρέπει να εξυπηρετεί και να εναρμονίζει δύο σημαντικές ανάγκες: να παρέχει μεγάλες επιφάνειες τοίχων για την έκθεση των έργων τέχνης και προσόψεις από γυαλί, ώστε το εξωτερικό τοπίο να είναι ορατό από το εσωτερικό του σπιτιού. Έτσι, δημιουργήθηκε μια γκαλερί με 14 μέτρα βάθος και με 6 μέτρα ύψος, προσφέροντας μια περιοχή έκθεσης 190 τετραγωνικών μέτρων.

vrazilia-ena-spiti-mia-gkaleri

Η επιλογή των υλικών επιδιώκει την απλότητα και τη λιτότητα, χαρακτηριστικά σημαντικά για έναν ιδιοκτήτη ή για ένα ζευγάρι που δεν επιθυμεί να παρέμβει στο χώρο εκθέτοντας έργα τέχνης. Έτσι, επιλέχθηκαν τσιμεντοκονία σε έντονα χρώματα και λευκοί τοίχοι με ειδική μπογιά που κάνει πιο εύκολο το καθάρισμα τους. Τα έπιπλα επιλέχθηκαν για την κομψότητα του χρώματος και του σχεδίου τους, ακολουθώντας έτσι την συνοχή που κατευθύνει το σύνολο του έργου.

vrazilia-ena-spiti-mia-gkaleri

 

ΕλΕΜ