22Σεπτέμβριος2019

Αρχική Ειδήσεις Επαγγελματικά Νέα Αρχιτέκτονες Ελβετία | Ένα σπίτι μέσα στο πευκόδασος

Ελβετία | Ένα σπίτι μέσα στο πευκόδασος

elvetia-ena-spiti-mesa-sto-peykodasos

Τοποθετημένη σε ένα επίμηκες οικόπεδο, η νέα κατοικία καταλαμβάνει το σύνολο της οικοδομήσιμης περιοχής. Το σπίτι αποτελείται από τρεις χώρους, οι οποίοι ποικίλλουν σε ύψος και εκτείνονται πλάγια προς τον κήπο. Οι βασικοί χώροι της κατοικίας είναι το καθιστικό και η κουζίνα που αποτελούν έναν ενιαίο χώρο, το δωμάτιο των φιλοξενούμενων και τα παιδικά δωμάτια. Το σπίτι επωφελείται από την ήπια φυσική τάξη των πεύκων.

elvetia-ena-spiti-mesa-sto-peykodasos

Οι χώροι που προορίζονται για την ημέρα -καθιστικό και κουζίνα- καταλαμβάνουν την κεντρική περιοχή του σπιτιού, ενώ το δωμάτιο για τους φιλοξενούμενους βρίσκεται στο ανώτερο επίπεδο του σπιτιού. Τα δωμάτια των παιδιών βρίσκονται στο κατώτερο τμήμα της κατοικίας.

elvetia-ena-spiti-mesa-sto-peykodasos

Το σκυρόδεμα στη δομή του σπιτιού διασφαλίζει την απουσία ηχορύπανσης που προέρχεται από τον κοντινό δρόμο και τονίζει το άνισο σχήμα που προκύπτει από τις διακυμάνσεις στο ύψος των εσωτερικών χώρων. Τα μεγάλα παράθυρα ενισχύουν τη διαφάνεια του κτιρίου, ενώ το βάθος του πευκοδάσους κάνει αισθητή τη στενή σχέση ανάμεσα στους εσωτερικούς χώρους και τους εξωτερικούς που θεωρούνται προεκτάσεις των εσωτερικών.

ΕλΕΜ