20Σεπτέμβριος2019

Αρχική Ειδήσεις Επαγγελματικά Νέα Αρχιτέκτονες Ένα ιδιαίτερο σπίτι στην λίμνη της Ολλανδίας

Ένα ιδιαίτερο σπίτι στην λίμνη της Ολλανδίας

ena-idiaitero-spiti-sthn-limnh-ths-ollandias

Στην ολλανδική λίμνη ''Loosdrechtse Plas'' το αρχιτεκτονικό γραφείο ''2by4-architects'' σχεδίασε ένα μοναδικό σπίτι αναψυχής. Η δομή του σπιτιού είναι τέτοια που ''αιχμαλωτίζει'' τη θέα από μέσα προς τα έξω και από έξω προς τα μέσα. Απόλυτα συναρτημένο με τις ανάγκες του πελάτη οι αρχιτέκτονες έχουν σχεδιάσει το σπίτι με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να προσαρμόζεται με τη γύρω φύση.

ena-idiaitero-spiti-sthn-limnh-ths-ollandias

Μία από τις γυάλινες προσόψεις μπορεί να ανοίξει πλήρως και έτσι η ξύλινη βεράντα γίνεται μέρος του εσωτερικού, δημιουργώντας μια πανοραμική θέα στη φύση. Με το άνοιγμα αυτού του τμήματος της πρόσοψης, το ξύλινο πάτωμα του χώρου διαβίωσης συνδέεται άμεσα με το νερό ώστε οι κάτοικοι να έχουν πρόσβαση στη λίμνη από το σαλόνι.

ena-idiaitero-spiti-sthn-limnh-ths-ollandias

Αν και το μέγεθος του σπιτιού είναι περιορισμένο, περιέχει ωστόσο όλες τις λειτουργίες που απαιτούνται για την άνεση κάποιου. Ντους, τουαλέτα, κουζίνα, ντουλάπες, αποθηκευτικοί χώροι είναι διαθέσιμα. Το τζάκι, που κρέμεται από το ταβάνι, συμβάλλει στην αλλαγή της ατμόσφαιρας διότι μπορεί να περιστραφεί προς την εξωτερική βεράντα όταν θα υπάρξουν ζεστά βράδια το καλοκαίρι.

ΕλΕΜ