23Σεπτέμβριος2019

Αρχική Ειδήσεις Επαγγελματικά Νέα Αρχιτέκτονες Ένα σπίτι στο προάστιο της Οσάκα, στην Ιαπωνία

Ένα σπίτι στο προάστιο της Οσάκα, στην Ιαπωνία

ena-spiti-sto-proastio-ths-osaka-sthn-iapwnia

Ο πελάτης θέλησε να οικοδομήσουμε ένα σπίτι με βάση τη σύγχρονη αρχιτεκτονική, χρησιμοποιώντας υλικά, όπως αλουμίνιο, γυαλί και τσιμέντο και όχι φυσικά υλικά. Ωστόσο, σκεφτήκαμε ότι τα φυσικά στοιχεία είναι σημαντικά για να γίνει αυτό το μεγάλης κλίμακας σπίτι πιο άνετο. Προσπαθήσαμε να μην υιοθετήσουμε τίποτα από την ορατή φύση όπως το πράσινο και τα φυσικά υλικά, αλλά να ελέγξουμε το αόρατο φυσικό περιβάλλον, όπως είναι ο άνεμος, ο ήλιος και η θερμοκρασία.

ena-spiti-sto-proastio-ths-osaka-sthn-iapwnia

Θεωρήσαμε ότι το πιο δυσάρεστο πράγμα μέσα στο σπίτι είναι η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ των δωματίων παρά η απόσταση μεταξύ τους. Υιοθετήθηκε, έτσι, ένα θερμικό σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης με οικονομική ισχύ τα μεσάνυχτα για να κρατηθεί σταθερή η θερμοκρασία οπουδήποτε μέσα στο σπίτι κατά την διάρκεια της ημέρας το χειμώνα.

ena-spiti-sto-proastio-ths-osaka-sthn-iapwnia

Το υψηλό ταβάνι στον διάδρομο και μάλιστα στο κέντρο του σπιτιού δεν είναι μόνο το καλύτερο σημείο αυτού του σπιτιού, αλλά είναι και εκείνο το σημείο απ' όπου έρχεται η δροσιά το καλοκαίρι.

ena-spiti-sto-proastio-ths-osaka-sthn-iapwnia

Η θέα από το σαλόνι προς την ανατολή και το φως του ήλιου που εισέρχεται στο εσωτερικό μέσα από τις περσίδες προσδίδει στο εσωτερικό του σπιτιού, το οποίο βλέπει προς το Βορρά, γαλήνιο φωτισμό και άνεση.

ΕλΕΜ