21Σεπτέμβριος2019

Αρχική Ειδήσεις Επαγγελματικά Νέα Αρχιτέκτονες Glen Lake Tower | Όταν συνδυάζεται η φύση με το μοντέρνο στοιχείο

Glen Lake Tower | Όταν συνδυάζεται η φύση με το μοντέρνο στοιχείο

glen-lake-tower-otan-syndyazetai-h-fysh-me-to-monterno-stoixeio

Ψηλά σε έναν λόφο πάνω από μια λίμνη στο ''Michigan'', το ''Tower House'' είναι το εμπνευσμένο αποτέλεσμα μιας συνεργασίας των ειδικών στο αρχιτεκτονικό γραφείο ''Balance Associates'', ένα γραφείο με πάθος για την αρχιτεκτονική, με έμπειρους συνεργάτες και με έναν εξειδικευμένο τοπικό εργολάβο. Πρόκειται για ένα ''ένα βιώσιμο καταφύγιο που αντανακλά την διαχρονική ομορφιά και τις απλές ανέσεις της περιοχής''.

glen-lake-tower-otan-syndyazetai-h-fysh-me-to-monterno-stoixeio

Οι αρχιτέκτονες δημιούργησαν ένα ''σκηνικό'' διαφοροποιώντας τον πρωταρχικό χώρο πάνω από τα πυκνά δάση, προκειμένου να ''κερδίσουν'' φως, αέρα και θέα στην λίμνη ''Glen'' και πέρα από την λίμνη ''Michigan''. Δύο τοίχοι επενδυμένοι με μέταλλο εγείρονται από την κορυφή του λόφου για να υποστηρίξουν το τριώροφο κτίσμα-κιβώτιο (1400 sf) από κόντρα πλακέ.

glen-lake-tower-otan-syndyazetai-h-fysh-me-to-monterno-stoixeio

Οι σκάλες από ατσάλι ''αναρριχώνται'' στον πύργο με περίπλοκο τρόπο και κινούνται από το εξωτερικό στο εσωτερικό. Αποκορύφωμα του σχεδιασμού αποτελούν οι απόλυτα ενιαίοι μαγευτικοι χώροι της κουζίνας, του καθιστικού και της τραπεζαρίας στο τέταρτο επίπεδο του κτιρίου. Σε αυτό το επίπεδο, τριάντα πόδια πάνω από το έδαφος, απολαμβάνει κανείς τη θέα του τοπίου που αγαπά είτε από το εσωτερικό είτε από το μπαλκόνι που θυμίζει ''κατάστρωμα''.

ΕλΕΜ