20Σεπτέμβριος2019

Αρχική Ειδήσεις Επαγγελματικά Νέα ΤΣΜΕΔΕ Ασφαλιστικές εισφορές ΤΣΜΕΔΕ 2012

Ασφαλιστικές εισφορές ΤΣΜΕΔΕ 2012

Άρχισαν να φτάνουν τα σημειώματα με τις εισφορές ασφάλισης του ΤΣΜΕΔΕ για το πρώτο εξάμηνο του 2012 στους συναδέλφους "ελεύθερους επαγγελματίες" (δηλαδή στους άνεργους, υποαπασχολούμενους, αυτοαπασχολούμενους που έχουν μήνες να δουν δουλειά κλπ). Τα σημειώματα αυτά δεν περιλαμβάνουν τις υπέρογκες αυξήσεις που πέρισυ αποφάσισε η κυβέρνηση με το μεσοπρόθεσμο και έχουμε παρουσιάσει εκτενώς σε προηγούμενες αναρτήσεις.  
Αυτό δε σημαίνει ότι "πάγωσαν" ή "καταργήθηκαν" οι αυξήσεις αυτές. Απλά λόγω της πίεσης των όποιων κινητοποιήσεων κάναμε τους προηγούμενους μήνες οι μηχανικοί, αναγκάστηκε η διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ να τις καθυστερήσει. Όπως ευδιάκριτα εξάλλου αναφέρουν τα σχετικά σημειώματα :
"Η χρέωση έγινε με τιμές 1/10/2008 (Ν.3518/06) στην Α ασφαλιστική κατηγορία (693,35 €), σύμφωνα με την 169 (Θ. 25ο) 16/12/2012 Συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΤΑΑ. Το Ταμείο διατηρεί κάθε δικαίωμα για επανέλεγχο των ατομικών λογαριασμών εισφορών".
Το Υπουργείο "κοινωνικής ασφάλισης" φυσικά επιμένει να υλοποιηθούν κανονικά οι εξοντωτικές αυτές αυξήσεις. Δηλαδή με απλά λόγια μας "χαρίζονται" προσωρινά (εκλογές έρχονται εξάλλου) και θα μας τραβήξουν μια αναδρομική (από 1/7/2011) αύξηση στο επόμενο εξάμηνο. Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι θα τους αφήσουμε. Γιατί αν πετύχαμε μια μικρή νίκη με την καθυστέρηση αυτή, καθόλου δεν πρέπει να εφησυχάσουμε αλλά να οργανωθούμε και να εντείνουμε τον αγώνα για να ακυρωθούν οι εξοντωτικές αυξήσεις εισφορών. Η συπείρωση θα πάρει πρωτοβουλία το επόμενο διάστημα. Καλούμε τους συναδέλφους να προσυπογράψουν ενάντια στη ληστρική αύξηση των εισφορών.
 
υγ. Οι εισφορές ήδη είναι υπέρογκες βέβαια, γεγονός το οποίο αποδυκνείεται από την, για πρώτη φορά, εκτίναξη του ποσοστού των συναδέλφων που αδυνατούν να τις καταβάλλουν. Δεν έχουμε στοιχεία αποκλειστικά για το ΤΣΜΕΔΕ αλλά κάπου διαβάσαμε ότι για το 2011 το ποστοστό αυτών που δεν πλήρωσαν εισφορές, στο σύνολο του ΕΤΑΑ, ξεπέρασε το 30%.