19Οκτώβριος2019

Αρχική Άλλες Πηγές
authaireta-energeiakh-anavathmish

Αυθαίρετα - Χάρισμα το μισό πρόστιμο προκειμένου να αναβαθμιστούν

Μπόνους το μισό πρόστιμο προκειμένου να αναβαθμιστούν ενεργειακά και να θωρακιστουν στατικά τα αυθαίρετα πρόκειται να δοθεί μέσα στο καλοκαίρι. Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το μέτρο που δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων να εκμεταλλευθούν το 50% του προστίμου προκειμένου να αναβαθμίσουν ενεργειακά - και να ενισχύσουν στατικά - τα κτίρια τους.

Περισσότερα...

αυθαίρετα-δάσος

ΣτΕ - υποχρέωση του κράτους η κατεδάφιση αυθαιρέτων σε κρίσιμες εκτάσεις

Τον δρόμο του εξαναγκασμού της κρατικής μηχανής να κατεδαφίσει αυθαίρετα σε ευαίσθητες περιοχές, όπως είναι οι δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις, ο αιγιαλός κλπ, δείχνει το Συμβούλιο της Επικρατείας. Σε περίπτωση που οι αρχές κάνουν "τα στραβά μάτια", ο πολίτης θα μπορεί να καταφύγει στη Δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας την παράλειψη της οφειλόμενης ενέργειας.

Περισσότερα...

aggelia-authaireta

Εδώ τα καλά αυθαίρετα!

Η διαφήμιση του αυθαίρετου εργολάβου αφιερώνεται εξαιρετικά στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ που καθήμενη στις δάφνες της πανηγυρίζει έρημη και μόνη για την κόκκινη γραμμή που έβαλε στην αυθαίρετη δόμηση! Τι ειρωνεία… Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, να δηλώνει ότι η χώρα περνά σε μια νέα εποχή μηδενικής ανοχής στην αυθαιρεσία και ο εργολάβος να βάζει καταχώρηση σε εφημερίδα της Ανατολικής Αττικής…

Περισσότερα...

authaireta-ste

Στο ΣτΕ τα αυθαίρετα

Στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, πιθανότατα στις αρχές του 2015, θα κριθεί το μέλλον του νόμου 4178/2013 για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων. Η προοπτική να θεωρηθούν αντισυνταγματικές και οι νέες διατάξεις δεν φαίνεται όμως να πτοεί την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, που ήδη έχει καταθέσει στη Βουλή νομοσχέδιο για τα υδατορέματα, με το οποίο προχωρά σε τακτοποίηση και άλλων πολεοδομικών παραβάσεων.

Περισσότερα...

Σοκ για 600.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που τακτοποίησαν ημιυπαίθριους χώρους

Σοκ θα υποστούν περισσότεροι από 600.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που τακτοποίησαν ημιυπαίθριους χώρους μόλις παραλάβουν το εκκαθαριστικό για το νέο φόρο ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ (Πανελλήνιος Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων). Κι ο λόγος είναι ότι από φέτος

Περισσότερα...